Kiviniemi: Hallitus rakoilee kuntauudistuksessa

Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Mari Kiviniemi uskoo, että hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) ajama kuntauudistus hajottaa hallitusrintamaa. Kiviniemen mielestä Paras-hanke pitäisi saattaa loppuun kuntien kanssa.

- On ollut mukavia merkkejä, että hallituksella alkaa järki palailla. Useampi hallituspuolue on irtisanoutumassa pakkoliitoksista. Virkkusen puheenvuorossa keskiviikkona viitattiin Paras-hankkeeseen vähän eri tavalla kuin aikaisemmin. Keskustan välikysymys ei tuottanut lopullisesti tulosta, mutta se on vähän softannut Virkkusen puheita, oppositiojohtaja Kiviniemi perustelee Savon Sanomien haastattelussa.

- On hienoa, että keskusta saa tukea kuntakapinalta, jossa on myös muiden puolueiden edustajia ja kuntapäättäjiä. Nähdään, että pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen kaavailut ovat laajasti herättäneet tyytymättömyyttä, Kiviniemi sanoo.

- Hallituksessa keskustan linja peittyi kompromissien alle. Nyt meillä on mahdollisuus kirkastaa sitä. Kun hallituksen toimissa on paljon sellaista, jota kritisoidaan paitsi meidän myös hallituspuolueiden riveistä, on mahdollisuus kannatuksen kasvattamiseen, hän korostaa.

Uusimmat

Kotimaa

7 000 asukkaan kaupunki sai kaksi kansanedustajaa, 54000 asukkaan kaupunki ei yhtään – "Nyt meillä on suorat yhteydet Arkadianmäelle"

Väitös: Rekkakuskien työ on täynnä "rytmihäiriöitä" ja ristiriitaisia odotuksia

Lähijunia kohtaan on virinnyt uutta kiinnostusta – pullonkaulana rataverkon tukkoisuus

Oulun laajan hyväksikäyttö- ja raiskausepäilyn ensimmäinen käräjäkäsittely alkaa tänään

Eduskunta aloittelee uutta vaalikautta – kansanedustajien valtakirjat tarkastetaan tänään

Yhden teepaidan valmistaminen kuluttaa saman verran vettä kuin ihminen juo 2,5 vuodessa: "Avaa vaatekaappisi ovi, ja aloita syvähenkinen mietiskely omista kulutustottumuksistasi"

Kotkassa syttyi palo Finexin 1  500 neliön teollisuushallissa – palo saatu toimitusjohtajan mukaan sammutettua

Eduskunta aloittaa työnsä tiistaina uudella kokoonpanolla

Jenni Passi haluaa välttämättä lapsen, jolla on Facebookin perustajan Mark Zuckerbergin geenit – kirjailija Jussi Lehmusvesi paljastaa, miksi

Munkki tarvitsee rekkakuormallisen huumorintajua, joten Isä Nasari joutuu kiusaukseen aina kun hän näkee tekstin: "Munkin tekee mieli kahvia"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.