Kiviniemi: Hallitus rakoilee kuntauudistuksessa

Keskustan puheenjohtaja, kansanedustaja Mari Kiviniemi uskoo, että hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen (kok.) ajama kuntauudistus hajottaa hallitusrintamaa. Kiviniemen mielestä Paras-hanke pitäisi saattaa loppuun kuntien kanssa.

- On ollut mukavia merkkejä, että hallituksella alkaa järki palailla. Useampi hallituspuolue on irtisanoutumassa pakkoliitoksista. Virkkusen puheenvuorossa keskiviikkona viitattiin Paras-hankkeeseen vähän eri tavalla kuin aikaisemmin. Keskustan välikysymys ei tuottanut lopullisesti tulosta, mutta se on vähän softannut Virkkusen puheita, oppositiojohtaja Kiviniemi perustelee Savon Sanomien haastattelussa.

- On hienoa, että keskusta saa tukea kuntakapinalta, jossa on myös muiden puolueiden edustajia ja kuntapäättäjiä. Nähdään, että pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) hallituksen kaavailut ovat laajasti herättäneet tyytymättömyyttä, Kiviniemi sanoo.

- Hallituksessa keskustan linja peittyi kompromissien alle. Nyt meillä on mahdollisuus kirkastaa sitä. Kun hallituksen toimissa on paljon sellaista, jota kritisoidaan paitsi meidän myös hallituspuolueiden riveistä, on mahdollisuus kannatuksen kasvattamiseen, hän korostaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.