Koirien rekisteröinti pakolliseksi 2022 – kissojen rekisteröinti otetaan käyttöön myöhemmin

Suomeen perustetaan virallinen koira- ja kissarekisteri. Koiranomistajien on rekisteröitävä lemmikkinsä vuodesta 2022 alkaen, jolloin rekisteri on tarkoitus saada käyttöön.

Päätös pohjaa maa- ja metsätalousministeriössä valmistuneeseen selvitykseen. Selvityksessä päätettiin myös kissojen rekisteröinnistä, mutta se on tarkoitus aloittaa vasta myöhemmin, ministeriö kertoo tiedotteessaan.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) mukaan rekisteri edistää koirien hyvinvointia.

–  Koirien pakollisella tunnistusmerkinnällä haluamme erityisesti ehkäistä pentutehtailua ja laitonta maahantuontia, Leppä sanoo ministeriön tiedotteessa.

–  Suomen on jo korkea aika edetä asiassa, sillä koirien tunnistusmerkinnästä ja rekisteröinnistä on jo säädetty useissa Euroopan maissa.

Rekisteriä tulee ylläpitämään Ruokavirasto, joka kilpailuttaa tietokannan ja tietojärjestelmän toteuttajan.

Koirarekisterin perustamista ehdotettiin esityksessä eläinten hyvinvointilaista, joka annettiin eduskunnalle viime syksynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Isäpuoli tuomittiin 11 vuoden vankeuteen vakavasti sairaan tytön taposta Nurmijärvellä

KHO: Netissä tapaaminen ja eri maissa asuminen eivät estä oleskeluluvan myöntämistä avioliiton perusteella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.