Koko kaupungin Ikiä juhlittiin veturitalleilla - Katso kuvat juhlasta

Pieksämäkeläisten ja monien eteläsavolaisten tuntema Ilkka "Iki" Seppä pitää aika hyvänä saavutuksena 70 vuoden ikää. Kaikille avoimet syntymäpäiväjuhlat, Ilkamat, hän päätti pitää Pieksämäen veturitalleilla.

Kutsun otti vastaan suuri joukko ystäviä ja tuttavia, jotka luottivat siihen, että jos kenen niin hänen juhlissaan on hauskaa – Iki kun on niitä ihmisiä, jotka osaavat nauttia juhlistaan.

– Nuorempana oli tavoitteena pysyä hengissä 55-vuotiaaksi ja nähdä vuosituhannen vaihtuminen. Nyt sitten ollaan tässä, jo hyvissä ajoin iltapäivällä onnittelujen vastaanottamisen aloittanut päivänsankari naurahtaa.

Juhlien juontajaksi oli pestattu Kuopion kaupunginteatterin johtaja Pekka Laasonen.

– Minulle Iki tuli tutuksi joidenkin yhteishankkeiden kautta, kun toimin Pieksämäellä Poleenissa teatteriohjaajana vuosituhannen vaihteessa. Tulimme hyvin juttuun ja ystävystyimme. Sittemmin olemme matkustelleet yhdessä melko paljon aina Kiinasta Keniaan ja Kap Verdelle, hän kertoo yleisölle.

Ja sitten alkaa show tihentyä.

– Yhteisissä projekteissa lupasin Ikille, että voit tehdä mitä vain, paitsi laulaa. Toivon tosiaan, että otat toiveeni huomioon, Laasonen sanoo vakavana.

Ja eipä aikaakaan, kun päivänsankari ottaa lauluasennon ja alkaa laulaa tanskalaisen Gitten naisellisella äänellä jatsahtavaa melodiaa. Tunnelma tihenee.

Sepästä paljastetaan myös Heli Kolehmaisen maalaama muotokuva, jonka malli ilmoittaa haluavansa sijoittaa Pieksämäen Lehden toimitilan seinälle. Jo aiemmin illalla paljastetaan toinenkin muotokuva, venetmäkeläisen Reijo Höylän tekemä jyhkeä puuveistoshahmo.

Aurinkoisena sunnuntaiaamuna syntynyt päivänsankari luonnehtii itseään valon lapseksi, jolla on ollut elämänsä aikana valtavasti kontakteja mitä erilaisimpiin ihmisiin. Sosiaalinen lahjakkuus ja uteliaisuus ovat johdattaneet hienoihin kohtaamisiin.

–  Olenkin oppinut ihmisten kautta paljon asioista ja elämästä.

Häneltäkin on moni oppinut elämisentaitoa. Humaani on sana, jolla häntä useasti keskiviikkoillan kuluessa kuvataan.

– Suuri persoona, jonka sydämellisyys ja ystävällisyys jäävät mieleen, sanovat syntymäpäiville Tampereelta saapuneet Pirkko ja Erkki Paara. Viimeksi mainittu toimi pitkään Vaalijalan kuntayhtymän johdossa.

Sepän 91-vuotias täti Terttu Hämäläinen on niin ikään saapunut juhlaan Tampereelta. Mukana on myös sisko Ritva Seppä.

– Hän on hauska persoona, jonka kanssa on kivaa ja hauskaa.

Etelä-Savon TE-toimiston johtaja Sirkka Rytkönen on tuntenut Sepän siitä asti, kun hän aloitti aikoinaan Pieksämäen TE-toimiston johtajana, jolloin Seppä oli yrittäjäjärjestön puheenjohtaja.

– Ikillä on tosi laaja ja monipuolinen tuttavapiiri ja verkosto.

– Ilo tarttuu. Jo äänestä kuulee, missä Iki kulkee. Hänen naurustaan tulee hyvä fiilis ja ihmiset vapautuvat, Lehtisepät Oy:n entiset työntekijät Sari Leva ja Irja Andersin jatkavat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Iloista tunnelmaa Ilkan ilkamissa

Uusimmat

Kotimaa

Budjettiesitys nostaa soidensuojeluohjelman ylös jäistä – "Nyt kannattaa myydä suojelualueita valtiolle ja tehdä verovapaita kauppoja"

Merivoimien suurhanke etenee – monitoimikorvetit korvaamaan käytöstä poistuvia aluksia

Kilpisjärvellä satoi ensilumi – sää jatkuu kylmänä viikonloppuun asti

Kuljetusala tyrmää hallituksen päätöksen parafiinisen dieselin veroalen poistosta –  Neste aikoo palata perinteisen dieselin valmistukseen, jos puhtaamman dieselin veroetu poistuu

Niemiojan perheen menot kasvavat 120 euroa vuodessa: "Kyllä lisäkulut tuntuvat" – Näin budjettipäätökset vaikuttavat arkeen

Macron ja Rinne asettavat Britannialle takarajan – Boris Johnsonin annettava kirjallinen ehdotuksensa syyskuun loppuun mennessä

Asiantuntijat pitävät budjetissa esiteltyjä työllisyystoimia melko vaatimattomina –  vaikeita talouspäätöksiä ei ole vielä tehty

Poliisihallitus varoittaa viallisesta patruunaerästä – käyttö lopetettava välittömästi

Presidentti Niinistö tapaa Trumpin Washingtonissa lokakuussa

Eduskunta aloitti Suostumus2018-aloitteen käsittelyn – "On päivänselvää, että seksi ilman suostumusta on raiskaus"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.