Kokoomuksen Katajan rooli kelkkatehdasjupakassa avoin

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sampsa Kataja ei kuulu tässä vaiheessa epäiltyjen joukkoon Rovaniemen kelkkatehtaaseen liittyvässä lahjusjupakassa.

Keskusrikospoliisin mukaan tutkimukset ovat vielä kesken ja toistaiseksi selvitellään vasta lahjusten antajapuolta.

Keskusrikospoliisi kertoo, että Katajaa tullaan kuulemaan tutkinnassa, mutta tällä hetkellä hänen roolinsa jupakassa on auki.

Iltalehden mukaan Kataja sai Kehittyvien maakuntien Suomelta (KMS) 5 000 euroa vaalitukea. KMS:n taustalla oli kiinteistöyhtiö Nova Group, joka rakennutti moottorikelkkatehtaan Rovaniemelle. Tehdashankkeen rahoitti Kuntien eläkevakuutus Keva, jonka hallituksen jäsen Kataja tuolloin oli.

Kataja sanoi tänään STT:lle, ettei hän tiennyt Kyösti Kakkoselta saamansa tuen alkuperää. Hänen mukaansa Novan suunnalta ei oltu häneen missään yhteydessä, kun ratkaisuja Kevassa tehtiin.

- Olen odottanut kutsua poliisin kuulemiseen asianomistajana. On tietysti selvä, että poliisin pitää kysyä minulta, mitä minä tiedän tästä vaalituesta, Kataja sanoi.

Tutkinta on tarkoitus saada loppulausunnoille syyskuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Melkein joka taloudessa on kaapeissaan hylättyä elektroniikkaa, vaikka se olisi arvokkainta kierrätystavaraa

Hallitus pohtii, voisiko Alkosta olla ratkaisuksi pienpanimoiden ahdinkoon – valikoimaa lisää hyllyille ja kotiinkuljetusta?

Kotimaan matkailubuumissa vuokra-autot viedään käsistä – "Edulliset autot ovat käytännössä loppu"

Suomessa todettu viisi uutta koronavirustartuntaa, yhteensä tartuntoja runsaat 7 000

Hallitus haluaa purkaa ulkoistettujen sotepalveluiden jättisopimukset – tavoite saattaa törmätä perustuslakiin ja EU-direktiiviin

Ylinopeutta ajanut mies jäi poliisin haaviin 2  800 nuuskapurkkia autossaan – kahta parikymppistä joensuulaista epäillään veropetoksesta ja salakuljetuksesta

MT: Matti Vanhanen ei halua keskustan puheenjohtajaksi – "Sanon, etten pyri enää mihinkään"

HS-gallup: Tyytyväisyys hallituksen toimintaan on koronapandemian keskellä ennätyskorkealla

Kesäkuun hellejakso sai hyttyset kuoriutumaan rytinällä – etenkin pohjoisessa inisee tulevina viikkoina

Suurin osa vanhemmista maksaa elatusavun ajallaan ja ongelmitta – elatussopimusten määräaikaisia muutoksia on tehty paljon koronatilanteen vuoksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.