Kokoomus ja SDP taistelevat kärkisijasta Ylen kannatusmittauksessa

Kokoomus ja SDP taistelevat Ylen kannatusmittauksessa suosituimman puolueen tittelistä. Ylen huhtikuussa teettämässä puoluekannatusmittauksessa kokoomusta kannatti 20,2 prosenttia vastanneista ja SDP:tä 20 prosenttia vastanneista. Kokoomuksen kannatuksesta suli huhtikuussa 1,3 prosenttiyksikköä.

Keskustaa kannatti 17 prosenttia kyselyyn vastanneista. Vihreiden kannatus oli 14,9 prosenttia.

Ylen edelliseen kyselyyn verrattuna eniten nousi keskustan ja vihreiden kannatus. Molempien suosi nousi 0,7 prosenttiyksiköllä.

Taloustutkimuksella teetettyyn kyselyyn vastasi reilut 2 400 ihmistä. Kysely tehtiin 3.–26. huhtikuuta. Virhemarginaali on 2,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kokoomus on menettän yt kannatustaan erityisesti Turussa

Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja arvioi Ylelle, että kokoomusvene vuotaa nyt useammasta reiästä.

–  Varmaan Harkimon (Hjallis Harkimon) lähtö on yksi asia. Toinen on sitten tämä Elina Lepomäen kritiikki. Meidän tausta-aineistostamme näkyy, että sote-ratkaisu edelleen hiertää kokoomuksen kannattajia, Turja listaa syitä.

Taloustutkimuksen Ylelle tekemän mittauksen tausta-aineisto kertoo, että kokoomus on menettänyt kannatustaan erityisesti Turussa ja hieman myös Helsingissä ja Tampereella. Suuret kaupungit ovat kapinoineet hallituksen maakunta-sotea vastaan.

– Myöskään Kaj Turusen loikkaus sinisistä kokoomukseen ei näyttäytynyt kokoomuksen kannalta myönteisenä asiana lehdistössä, Turja arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.