Kokoomus kosiskelee Helsinkiin vielä yhtä kärkiehdokasta

Kokoomus tavoittelee Helsinkiin vielä yhtä kärkiehdokasta. Puolueen puheenjohtaja Alexander Stubb kertoo houkuttelevansa parastaikaa ehdokasta, joka täyttäisi Jan Vapaavuorelta vapautuvan paikan.

Stubb kertoo kosiskelleensa pääkaupunkiseudulle erityisesti neljää ehdokasta, joista kolme muuta ovat jo ehdokkaiksi ilmoittautuneet Hjallis Harkimo, Tapani Ruokanen ja Eija-Riitta Korhola.

Puolue julkisti tänään pitkäaikaisen europarlamentaarikon Eija-Riitta Korholan ehdokkuuden. Kirvelevän vaalitappion eurovaaleissa kokenut Korhola oli jo julkisuudessa kieltäytynyt ehdokkuudesta vedoten vaalilainoihin.

- Ajattelin kuitenkin, että jos en nyt lähde mukaan, jätän jotakin demokratian kannalta tärkeää tekemättä, Korhola perusteli.

Kokoomukselta odotetaan vielä kuutta ehdokasta eri vaalipiireistä kevään eduskuntavaaleihin. Helsingistä on lisäksi vapautumassa yksi paikka, jos Vapaavuori lähtee Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi. Kaikkien ehdokkaiden nimien on oltava selvillä viimeistään 10. maaliskuuta.

Helsingin Sanomien tuoreimman gallupin mukaan kokoomus on jäänyt hivenen SDP:n taakse.

Keskustan kannatus on yhä selvästi ylitse muiden, noin 26 prosenttia. Tammi-helmikuussa toteutetun kyselytutkimuksen mukaan toiseksi suosituin puolue oli SDP 17,1 prosentin kannatuksella ja kolmanneksi suosituin kokoomus 16,9 prosentilla.

SDP:n ja kokoomuksen ero mahtuu virhemarginaaliin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.