Kokoomus tekee vaalihistoriaa sopimalla kotikäyntejä

Kokoomus tekee vaalihistoriaa tarjoamalla kunnallisvaaliehdokkaita kotikäynneille.

Kotioville yllätysvieraana koputtajia on ollut vaaleissa aina, mutta nyt kokoomuksen vaalisivuilta voi tilata räätälöidyn kotikäynnin ilmoittamalla omat yhteystiedot.

Kokoomuksen viestintäpäällikkö Pauliina Pulkkinen vahvistaa, että tällaista ei ole aiemmin missään vaaleissa Suomessa kokeiltu.

Mallia on haettu Norjasta ja Ruotsista, missä kokoomuksen sisarpuolueet ovat saaneet kotikäynneistä hyvää palautetta.

Kokoomuksen kotikäynnit aloitti pääministeri Jyrki Katainen viime maanantaina Siilinjärvellä. Mediaa ei paikalle kutsuttu.

–Kyse on intiimistä kohtaamisesta, jossa aidosti kuunnellaan ihmisiä. Kotikäynnit eivät ole mikään mediatemppu, vakuuttaa Pulkkinen.

Keskiviikko oli kotikampanjan kolmas päivä. Pulkkisen mukaan tilauksia käynneille oli nettisivujen kautta jo tullut, mutta määrää hän ei osannut sanoa.

Tilattavan kotikäynnin lisäksi kokoomus käy ovilla myös kutsumatta. Tavoitteena on koko maassa 100000 ovea ensi viikon loppuun mennessä.

Pohjois-Savon piirissä tavoitteena on käydä 5000 ovella. Näistä Kuopiossa on 1900. Tervossa, maakunnan pienimmässä kunnassa, tyydytään reiluun 30 oveen.

–Olemme jakaneet käyntialueet ehdokkaille ja heidän tukiryhmilleen. Kutakin ehdokasta kohti tulee noin 25 ovea, kertoo toiminnanjohtaja Eeva-Liisa Perki-Latvaniemi Pohjois-Savon piiristä.

Keskiviikkoon mennessä kotiinkutsuja ei vielä ollut Pohjois-Savon alueelta tullut.

–Tätä alettiin mainostaa vasta alkuviikosta, joten ihmiset eivät varmaan vielä ole tietoisia.

Perki-Latvaniemen mukaan kotikäynneillä ei jaeta mitään materiaalia, vaan kuunnellaan ja kirjataan ylös ihmisten mielipiteitä ja ehdotuksia asioiden hoitamiseksi.

–Jos ketään ei ole kotona, jätämme oveen lapun: Kokoomus kävi täällä.

Sosialidemokraatit jakoivat ruusuja edellisissä eduskuntavaaleissa ja niin tehdään kuntavaaleissakin.

–SDP:llä on valtakunnallinen ovikellokampanja. Edellisen kerran kyse oli kokeilusta tietyillä alueilla. Siitä saatiin niin hyvää palautetta, että laajensimme ruusujen jaon valtakunnalliseksi, kertoo Pohjois-Savon piirin toiminnanjohtaja Eero Hoffrén.

Keskustalla ja perussuomalaisilla ei ole puolueen organisoimaa jalkautumiskampanjaa kotioville.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.