Kokoomus veisi Suomen Natoon "lähivuosina"

Kokoomuksen puoluehallitus kannattaa Suomen Nato-jäsenyyden hakemista "lähivuosina". Puoluehallitus hyväksyi uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen kannanoton torstaina.

Kokoomus ei ole aiemmin tarkentanut Nato-kannassaan jäsenyyden ajankohtaa, vaikka on jo kymmenen vuotta kannattanut sen hakemista.

– Kokoomus nostaa kissan pöydälle siitä, että tämä päätös joudutaan tekemään lähivuosien aikana, sanoi eduskunnasta tavoitettu puheenjohtaja Aleksander Stubb.

Stubbin mukaan tilanne voi muuttua kolmesta ilmansuunnasta. Idässä on ennalta arvaamaton Venäjä ja etelässä kolme Baltian maata, jotka ovat Nato-jäseniä ja EU-jäseniä.

– Ja Nato muuttaa tällä hetkellä painopistettään kriisinhallinnasta kollektiivisen puolustuksen artikla vitoseen.

Kolmas muuttuja on Stubbin mielestä Ruotsi, jossa mielipidemittaukset ovat kääntyneet Nato-myönteisiksi. Ruotsin porvaripuolueet ovat jo syksyllä kertoneet kannattavansa jäsenyyttä ja vievänsä hyvin todennäköisesti maan Natoon.

– Suomi ei voi tässä tilanteessa jäädä yksin.

Kokoomuksen kannanottoa käsitellään Lappeenrannan puoluekokouksessa kesäkuussa.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset.

Uusimmat

Kotimaa

Kompostointitarkastuksessa tsekataan, että kaikki on kunnossa – katso video

Vajaat työtunnit lisääntyneet varsinkin kaupan alalla – PAMin uusi puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen: "Osa-aikatyötä tarvitaan, mutta ei näin paljon kuin nyt tehdään"

Helsingin Sanomien selvitys: Google on Brysselin ahkerin lobbaaja

Hovioikeus ratkaisee tänään, syyllistyikö solvauksia laukonut Ilmavoimien eversti rikoksiin – myös ex-komentajan jälkitoimet puntarissa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.