Kolmasosa Pieksämäen takseista epäiltynä petoksesta

Pieksämäen takseja epäillään ylilaskutuksesta vanhusten ja vammaisten tuetuissa taksikyydeissä. Jutun esitutkinta on päättymässä. Etelä-Savon poliisi on kuulustellut tapauksessa 14:ää paikallista taksiyrittäjää.

Tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Reijo Takkisen mukaan tapaus etenee kaikkien epäiltyjen osalta syyttäjälle. Taksiyrittäjiä epäillään petoksesta.

Pieksämäellä toimii Taksiliiton paikallisyhdistyksen mukaan 44 taksiyrittäjää, joten syyteharkintaan joutuu kolmasosa paikkakunnan takseista.

–Jokainen (epäilty) on kertonut asiassa näkemyksensä. Kukaan ei suoraan myönnä tehneensä rikoksen, vaan asia on pyritty jotenkin selittämään, kertoo Takkinen.

Takkisen mukaan kutakin taksiyrittäjää epäillään erikseen.

–En näe tässä kovin suurta syndikaattia. Jokainen on itsenäinen yrittäjä, sanoo Takkinen.

Poliisi epäilee taksien perineen Pieksämäen kaupungilta korvauksia todellisuutta pidemmistä matkoista. Taksien epäillään myös laskuttaneen kaupunkia asiakkaalle kuuluvista omavastuuosuuksista.

Epäily koskee vanhusten ja vammaisten tuettuja asiointimatkoja, joita kuntien on korvattava vammaispalvelulain ja sosiaalihuoltolain perusteella.

–On selvitetty sitä, ovatko laskutusperusteet olleet lainmukaiset. Se ei ole ollenkaan yksioikoinen juttu, sanoo Takkinen.

Hän ei kommentoi, minkä suuruista rikoshyötyä tapauksessa epäillään. Tutkintapyynnön teki Pieksämäen kaupunki. Taustalla oli epäilys siitä, että taksien laskutuskäytännöissä olisi ollut pitkään jatkuneita väärinkäytöksiä.

Syyttäjä ratkaisee aikanaan, johtaako tapaus käräjille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.