Kolme etsintäkuulutettua miestä otettu kiinni – Poliisi: "Yleisövihjeet auttoivat"

Poliisi on ottanut kiinni kolme poliisin etsintäkuuluttamaa miestä. Joensuun seudulta olevia miehiä epäillään törkeästä ryöstöstä ja törkeästä vapaudenriistosta Kuopiossa ja Joensuussa viime perjantaina ja lauantaina.

Miehet otettiin kiinni tiistain vastaisen yön ja edellisillan aikana Tampereella.

– Kiinniotot suoritettiin osittain yleisövihjeiden ja osin poliisin omien toimien ansiosta, rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisista kuvasi tilannetta.

Poliisin mukaan saaduilla yleisövihjeillä oli suuri merkitys miesten tavoittamisessa, sillä miehistä ei alkuun tiedetty lainkaan, mihin suuntaan he mahdollisesti olivat poistuneet Kuopion seudulta.

Neljän miehen epäillään pakottaneen tuntemansa joensuulaisen miehen auton kyytiin perjantaina ja uhanneen uhria puukolla. Uhrilta vietiin väkivalloin ja väkivallalla uhkaamalla lompakko ja pankkitunnukset.

Poliisi epäilee, että uhrille aiheutettiin todella huomattava taloudellinen vahinko nostamalla hänen rahojaan sekä ottamalla uhrin tiedoilla iso määrä pikavippejä, jotka ryöstäjät nostivat pankkiautomaateista jo heti viikonvaihteen aikana.

Uhria pidettiin auton kyydissä koko perjantai, kun porukka siirtyi Kuopioon ja majoittui hotelliin.

Uhri pääsi pakenemaan ryöstäjiltä lauantaiaamuna ja hän soitti hädästään hätänumeroon.

Poliisi sai jo viikonloppuna kiinni yhden neljästä epäillystä. Hän oli maanantaina pidätettynä.

Koska epäillyt rikokset olivat niin vakavia, poliisi antoi etsintäkuuluttamistaan kolmesta muusta epäillystä nimet ja kuvat julki maanantaina. Se auttoi pakenevien muiden epäiltyjen löytämiseen.

Miehillä on taustallaan myös muuta vakavaakin rikollisuutta.

Kiinniotot sujuivat niin, että kaikki neljä epäiltyä on tavoitettu ja poliisi jatkaa tapauksen esitutkintaa. Poliisi päättää lähipäivinä, esittääkö se osaa vai kaikkia neljää epäiltyä vangittaviksi.

Poliisi tutkii myös, syyllistyivätkö miehet pakomatkallaan muihin rikoksiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Oletko nähnyt näitä miehiä? Poliisi etsii kolmea Itä-Suomessa liikkuvaa ryöstäjää