Kolme hakijaa haastatteluihin Ulkopoliittisen instituutin johtajavalinnassa

Ulkopoliittisen instituutin (Upi) ohjelmajohtajat Mika Aaltola ja Juha Jokela sekä Tampereen yliopiston Jean Monnet -professori Hanna Ojanen on kutsuttu haastatteluihin Upin johtajavalintaprosessissa, kertoo instituutin hallituksen puheenjohtaja, valtiosihteeri Kare Halonen.

Tehtävään haki neljä henkilöä. Neljäs hakija oli työterveysasioihin keskittyneen NIVA-instituutin johtaja Birgitta Forsström, jota ei siis kutsuttu haastatteluihin.

Halosen mukaan haastattelujen on määrä alkaa tällä viikolla. Halonen uskoo, että ensi vuodenvaihteessa johtajan paikalta väistyvän Teija Tiilikaisen seuraaja on selvillä ennen kesälomia.

–  Tuskin tässä nyt joudutaan kesän yli tätä odottamaan, Halonen sanoi STT:lle.

Johtajasta päättää Ulkopoliittisen instituutin hallitus. Johtaja valitaan viideksi vuodeksi kerrallaan, ja hän voi jatkaa korkeintaan kaksi toimikautta.

Vuonna 2010 instituutin johtajana aloittaneella Tiilikaisella tulee vuodenvaihteessa kaksi toimikautta täyteen.

Aaltola johtaa Upissa globaali turvallisuus -tutkimusohjelmaa. Mediassa paljon esiintyvän Aaltolan asiantuntemusalueita ovat etenkin Yhdysvaltojen sisä- ja ulkopolitiikka sekä Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka.

Jokela puolestaan johtaa Upin Euroopan unioni -tutkimusohjelmaa. Hän on erikoistunut muun muassa EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan ja Suomen EU-politiikkaan.

Ojanen on ennen Jean Monnet -professuuriaan työskennellyt muun muassa Ruotsin kansainvälisten suhteiden instituutin tutkimusjohtajana. Hän on myös toiminut aiemmin Upissa ohjelmajohtajana, vanhempana tutkijana ja tutkijana sekä Helsingin yliopiston kansainvälisen politiikan professorina.

Uusimmat

Kotimaa

Metroliikenne poikki Myllypurosta keskustaan – Vesi vuosi metroraiteille kampuksen työmaalla

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen laittanut hakemuksen vetämään Sitran yliasiamiehen pestiin – ex-pääministeri on palaamassa Suomeen Brysselistä

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Naantali saa nollan euron setelin – hintaa viisi euroa

EU-vaaleissa vastavoimat ruokkivat toisiaan ja nostivat äänestysintoa, arvioi tutkimusjohtaja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.