Kolme kuoli kolarissa Pyhäjärvellä

Kolme noin 20-vuotiasta nuorta kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti henkilöauton ja kuorma-auton rajussa törmäyksessä Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla perjantaina iltapäivällä. Kaikki uhrit olivat henkilöautossa. Kuorma-auton kuljettaja selvisi vammoitta.

Pyhäjärveläisten nuorten auto tuli Pitäjänmäen suunnasta risteykseen stop-merkin takaa noin kello 15.35. Poliisin mukaan nuorten aikomuksena oli ilmeisesti ylittää Elämäjärventie ja jatkaa matkaa Muurasjärventielle.

Henkilöauton 18-vuotias kuljettaja ei kuitenkaan havainnut tavara-ajossa ollutta kuorma-autoa, joka ajoi Elämäjärventietä Haapajärven suuntaan. Nuorten auto osui risteyksessä kuorma-auton oikeaan kylkeen etu- ja takarenkaan väliin.

Törmäyksessä henkilöauto murskaantui niin pahoin, että palokunnan pitää irrottaa uhrit. Pelastustöihin saapui myös pelastushelikopteri Sepe.

Kuljettaja ja takapenkillä kuljettajan takana istunut 20-vuotias auton omistaja kiidätettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. He loukkaantuivat vakavasti. Kuljettajan vieressä istunut 17-vuotias poika ja takapenkillä olleet 18- ja 20-vuotiaat sisarukset sen sijaan menehtyivät.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.

Tie oli muutaman tunnin poissa liikenteeltä, mutta on nyt taas käytössä.

Uusimmat

Kotimaa

Perussuomalaisten Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blogikirjoituksistaan – "osa tyhmiä ja harkitsemattomia, osassa edelleen pointti"

Partio on kasvattanut jäsenmääräänsä 10  000:lla viidessä vuodessa – retkeily on edelleen nuorten mieleen, vaikkei partio pelkkää eränkäyntiä olekaan

Sää jatkuu lämpimänä – "Kuivuus taitaa jatkua monta päivää"

"Kevätjää on todella petollinen" – lämmin huhtikuu haurastuttaa jäitä vauhdilla ympäri Suomen

Ruohikkopalovaroitukset saattavat sammuttaa pääsiäiskokot heti alkuunsa – Seurasaaressa roihunnee kaksi kokkoa, Pohjanmaalla kokot jäänevät polttamatta

Kolme vai seitsemän viikossa? Kananmunien maksimimäärästä on erimielisyyttä, mutta itselle terveellisen määrän selvittäminen ei ole mahdotonta

Pappi matkasi kuolemaantuomitun rinnalla vankilasta teloituslavalle asti

Pääsiäisvaellus Via Crucis kerää jälleen tuhansien yleisön Helsinkiin

Poliisi epäilee: 50-vuotias mies ajoi mökkitiellä juovuksissa törmäten puuhun ja kiveen

Vaikkojoella kuljetaan pian läskipyörillä ja sup-laudoilla: Kaavi perustamassa uuden pyöräily- ja melontareitistön

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.