Kolme kuoli kolarissa Pyhäjärvellä

Kolme noin 20-vuotiasta nuorta kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti henkilöauton ja kuorma-auton rajussa törmäyksessä Pyhäjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla perjantaina iltapäivällä. Kaikki uhrit olivat henkilöautossa. Kuorma-auton kuljettaja selvisi vammoitta.

Pyhäjärveläisten nuorten auto tuli Pitäjänmäen suunnasta risteykseen stop-merkin takaa noin kello 15.35. Poliisin mukaan nuorten aikomuksena oli ilmeisesti ylittää Elämäjärventie ja jatkaa matkaa Muurasjärventielle.

Henkilöauton 18-vuotias kuljettaja ei kuitenkaan havainnut tavara-ajossa ollutta kuorma-autoa, joka ajoi Elämäjärventietä Haapajärven suuntaan. Nuorten auto osui risteyksessä kuorma-auton oikeaan kylkeen etu- ja takarenkaan väliin.

Törmäyksessä henkilöauto murskaantui niin pahoin, että palokunnan pitää irrottaa uhrit. Pelastustöihin saapui myös pelastushelikopteri Sepe.

Kuljettaja ja takapenkillä kuljettajan takana istunut 20-vuotias auton omistaja kiidätettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. He loukkaantuivat vakavasti. Kuljettajan vieressä istunut 17-vuotias poika ja takapenkillä olleet 18- ja 20-vuotiaat sisarukset sen sijaan menehtyivät.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.

Tie oli muutaman tunnin poissa liikenteeltä, mutta on nyt taas käytössä.