Kolmikko ryösti ja muilutti uhrinsa

Syyttäjä vaatii noin kolmen vuoden vankeusrangaistuksia kahdelle 34-vuotiaalle miehelle, joita epäillään kolmannen miehen ryöstämisestä ja muiluttamisesta Siilinjärveltä Kuopioon.

Syyskuussa kaksikko tunkeutui kolmannen miehen asuntoon Siilinjärvellä. Asunnon haltija yritti takaovesta karkuun, mutta murtautujat saivat hänet kiinni.

Miestä lyötiin nyrkeillä ja 30–40-senttisellä taskulampulla päähän. Kaksikko vei asunnosta muun muassa tietokoneen näytön ja puhelimen. Mieheltä myös vaadittiin 700 euron velkaa.

Kun selvisi, ettei uhrilla ole käteistä, miehen asuinkumppani pakotettiin ottamaan 700 euron pikavippi. Sen jälkeen mies pakotettiin autoon ja ajettiin Siilinjärveltä Kuopioon.

Kuopiossa miehen pahoinpitelyä jatkettiin ja häntä lyötiin muun muassa vinyylipatukalla ja golfmailalla. Häntä uhattiin myös veitsellä ja ilmapistoolilla.

Seuraavana päivänä uhri pakotettiin nostamaan omalta ja asuinkumppaninsa tileiltä vaaditut rahat ja luovuttamaan ne kaksikolle.

Kiinni jäätyään toinen vastaajista kertoi lyöneensä uhria periessään tältä tietokonekaupassa jäänyttä velkaa. Toinen vastaajista ei kommentoinut poliisin kysymyksiä.

Miehiä syytetään muun muassa törkeästä kotirauhan rikkomisesta ja törkeästä ryöstöstä tai vaihtoehtoisesti törkeästä pahoinpitelystä, varkaudesta ja pakottamisesta. Oikeus antaa jutussa ratkaisunsa myöhemmin.