Kolmikymppinen nainen huijasi kuusikymppistä tuoretta aviomiestään – yli 100  000 eurolla lainoja ja ostoksia

Kolmikymppinen nainen ja hänen sukulaismiehensä tuomittiin vankeuteen naisen tuoreen aviomiehen huijaamisesta yli 100  000 eurolla.

Nainen ja miespuolinen lähisukulainen tekivät ostoksia ja ottivat lainoja aviomiehen nimiin. Miehen rahoilla ja hänen nimissään otetuilla lukuisilla lainoilla nainen ja sukulaismies ostivat muun muassa Toyota- ja Mercedes Benz -merkkiset autot, ainakin kahdeksan puhelinta, 7  500 euron sängyn, astioita ja elektroniikkaa yli 4  500 eurolla sekä hajuvesiä.

Rikokset tapahtuivat alkuvuodesta 2017 Vantaalla. Poliisi kertoi aiemmin, että rikokset tapahtuivat ennen ja jälkeen parin avioitumisen noin kuukauden sisällä ja että mies on noin 60-vuotias.

Käytettiin hyväksi miehen terveydentilaa

33-vuotias nainen ja 40-vuotias sukulaismies tuomittiin syksyllä Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa muun muassa törkeästä petoksesta ja törkeästä maksuvälinepetoksesta, mies vuoden ja neljän kuukauden ja nainen vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen. Helsingin hovioikeus totesi torstaina, että tuomio jää pysyväksi, kun käräjäoikeuden tuomiosta valittanut sukulaismies peruutti valituksensa.

Oikeuden mukaan kaksikko valehteli miehelle tavaroiden ja lainojen käyttötarkoituksesta niin, että mies suostui sopimusten tekemiseen. Teoissa käytettiin oikeuden mukaan hyväksi miehen terveydentilaa ja kykenemättömyyttä vastustaa syytettyjen toimintaa.

Kaksikko myös käytti miehen verkkopankkitunnuksia ja maksukortteja ilman tämän lupaa. He siirtelivät varoja omille tileilleen ja tekivät nostoja. Osa teoista jäi yrityksiksi. Kaksikko myönsi rikokset.

Miestä uhkailtiin raiskausilmoituksella

Lisäksi sukulaismies, naisen äiti ja kolmas, 28-vuotias nainen tuomittiin oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta. Tuolloin aviovaimo oli jo otettu kiinni. Oikeuden mukaan miestä valmennettiin agressiivisesti valehtelemaan poliisille kuulemisessa.

Miestä vaadittiin kertomaan poliisille, että hänen aviovaimonsa ja muut epäillyt ovat syyttömiä, että vaimo pitää heti vapauttaa, ettei miehellä ole mitään vaatimuksia asiassa ja että tutkinnassa olevat asiat ovat vain miehen veljen keksimiä. Tämä selvisi viranomaisten käsiinsä saamalta videotallenteelta. Siinä sukulaismies uhkasi, että miehen pitää muuttaa kodistaan, jos tämä kertoo poliisille asioista.

Lisäksi sukulaismies ja 28-vuotias nainen uhkasivat tehdä miehestä rikosilmoituksen raiskauksesta. Miestä uhattiin vankilaan joutumisella ja sillä, että siellä hänelle tullaan tekemään erilaista väkivaltaa.

Mieheen vedottiin muun muassa sillä, että hän ei rakasta vaimoaan, jos hän ei kerro poliisille tietyllä tavalla ja peru rikosilmoitustaan.

28-vuotias nainen tuomittiin 3 kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Yritti vedättää miehen 90-vuotiasta äitiä vesivahingolla

Naisen äiti sai 80 päivää ehdollista vankeutta oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaamisesta ja rahanpesusta. Rahanpesu liittyy siihen, että äiti oli tyttärensä mukana ostamassa rikollisilla varoilla hankittua autoa, joka pantiin äidin nimiin.

Kolmikymppinen vaimo yritti vielä vedättää miehensä veljeä ja tämän 90-vuotiasta äitiä. Hän laittoi miehen soittamaan veljelle ja äidille ja pyytämään 25  000 euroa miehen asunnossa tapahtuneen vesivahingon korjaamista varten. Mitään vesivahinkoa ei kuitenkaan ollut. Nainen esiintyi lisäksi itse puhelimessa naapurina ja yritti saada rahoja myös sillä keinoin. Huijaus jäi kuitenkin yritykseksi, koska miehen veli alkoi selvittää asiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.