Kolmos- ja Nelostie ruuhkautuivat aamun työmatkaliikenteessä, poliisi tarkasti yön ja aamun aikana yli 14  000 autoa

Poliisi kertoo 14  474 ajoneuvon saapuneen vuorokauden vaihteesta maanantaiaamuun kello yhdeksään mennessä poliisin tarkistuspisteille Uudenmaan maakuntarajoilla. Näistä ajoneuvoista 24 käännytettiin takaisin.

Poliisin tiedotteen mukaan junaliikenteessä tavattiin 82 matkustajaa, joista yksi käännytettiin. Lisäksi valmiuslain rikkomisesta annettiin yksi sakko.

Merkittävimmät ruuhkakeskittymät olivat Kolmos- ja Nelosteillä.

Ensimmäinen arkipäivä Uudenmaan maakunnan eristämispäätöksen jälkeen alkoi monilla työmatkalaisilla ruuhkassa odottelulla. Kolmos- ja Nelostie ruuhkautuivat maanantaiaamuna niin, että jonossa kului autoilijoilta 40–50 minuuttia.

–  Ruuhkaa alkoi syntyä siinä puoli viiden aikaan aamulla Kolmos- ja Nelostielle. Aamun mittaan jonot kuitenkin purkautuivat, ja liikenne lähti kulkemaan aivan normaalisti, kertoo Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikomisario Timo Leppälä.

Leppälän mukaan autoilijat suhtautuivat jonottamiseen varsin ymmärtäväisesti. Kaikki olivat myös ylittämässä eristysrajaa oikeilla asioilla, eikä yhtään autoa jouduttu Leppälän mukaan käännyttämään rajalta takaisin.

–  Iltapäivällä tilanne on ruuhkien suhteen varmaan sitten samanlainen. Täytyy toivoa, että liikenne jakautuu vähän pitemmälle ajalle, sanoo Leppälä.

Kiskoilla liikenne soljui hyvin

Rautateillä aamun työmatkaliikenne yli eristysrajan sujui hyvin.

–  Päivä on lähtenyt ihan hyvin käyntiin. Näppituntuma on meidän kenttähenkilöstön mukaan ollut sellainen, että matkustajia olisi ollut vähän enemmän kuin viime viikolla, Ei mitään isoja määriä enemmän, mutta aavistuksen vilkkaampaa ehkä kun viime viikolla, kertoo VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen.

Junissa tehtävät tarkistukset eristämisrajan ylittämisen syistä ovat sujuneet Tuomisen mukaan hyvin, eikä matkanteko ole niistä viivästynyt.

Vaikka matkustajia olikin raiteilla hieman enemmän kuin edellisviikon maanantaina, oli vaunuissa silti väljää.

–  Junissa on kyllä nyt erittäin hyvin tilaa, Tuominen vahvistaa.

Etätöihin kannustetaan

Poliisi on kehottanut ihmisiä tekemään etätöitä, jos mahdollista. Mikäli työpaikalle meneminen on välttämätöntä, poliisi kehottaa varaamaan runsaasti aikaa työmatkoihin. Lisäksi poliisi on kehottanut työmatkalaisia hankkimaan työnantajan todistuksen tai muun dokumentin työstä, sillä se sujuvoittaa tarkastuksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Koulujen avaaminen ei pahentanut epidemiaa – "Tekoa ei ainakaan tässä vaiheessa voi virheeksi julistaa"

Talven paksu lumikerros voi ennakoida Lapissa runsasta hyttyskesää – hyttyset etsivät ihmisen seuraa tositarkoituksella, sillä veriateria on niille elämän ja kuoleman kysymys

Velkaantuneet panttaavat entistä harvemmin omaisuuttaan – pikavipit ovat vähentäneet tavaroiden panttauksen tarvetta

Poikkeuksellinen koronakevät ei juuri hetkauttanut opinahjoja STT:n lukiovertailussa – kärkisijoille pääsivät turkulainen Katedralskolan i Åbo ja Enontekiön Erälukio

Poikkeuksellisen koulukevään päättäjäisiä vietetään minimalistisesti – poliisi toivoo nuorten juhlijoiden muistavan, että koronavirusepidemia on edelleen päällä

Sote-valiokunnan on sanottu ymmärtäneen väärin perustuslakivaliokunnan lausunnon ravintoloiden avaamisesta – oikeuskansleri selventää asiaa

Henkilöauton kuljettaja kuoli tasoristeysturmassa Ylistarossa

Koulujen päättäjäisviikonloppu alkanut rauhallisesti

Kotimaassa voi matkailla, kunhan noudattaa koronaohjeistuksia, linjasi hallitus – "Lahja kesälomansa aloittaville"

Tulvatilanne Lapissa kiihtyy – Kittilässä ja Rovaniemellä tulva kestänee poikkeuksellisen pitkään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.