Konstaapeli Pöntinen liittyi Facebookiin

Helsingin kolmen päätoimisen virtuaalipoliisin lisäksi Suomessa on nyt yhdeksän uutta, tehtävään koulutettua konstaapelia, jotka tekevät osan työstään netissä.

Vanhempi konstaapeli Sami Pöntinen työskentelee Kuopion poliisiasemalla ja vanhempi konstaapeli Toni Reinikainen Mikkelissä.

Vapaaehtoisesti mukaan lähteneet ovat saaneet asiaan koulutusta. Poliisit ovat kurssituksen jälkeen avanneet nyt nimellään ja virkatittelillään Facebook-profiilin tai nimimerkin IRC-Galleriaan.

- Lisäksi Facebookin yhteystiedoissa on esillä virkakännykkä ja sähköpostiosoite suoria yhteydenottoja varten, Pohjois-Savon poliisilaitoksen rikostutkinnassa työskentelevä Pöntinen kertoo

Saa kysyä

- Käytän työajastani neljäsosan Facebookissa. Ensimmäiset kysymykset ovat tulleet alkoholin käytöstä julkisella paikalla ja esiintymisestä väärällä profiililla netissä.

- Tarkoitus on hakea vuorovaikutusta, jutella netissä ja katsoa millaisia asioita tulee vastaan. Tilanne on mielenkiintoinen ja haasteellinen, kun ei vielä tiedä itsekään, millaiseksi työ muotoutuu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Poliisit-sarjaa aletaan kuvata Kuopiossa