Konttilan pihapiiriin tarjolla rakennuksia

Suomen luonnonsuojeluliitto päätti hallituksen kokouksessaan viime lauantaina, että se voisi myydä Kuopion kaupungille Pielavedellä sijaitsevat viisi vanhaa rakennusta. Suomen luonnonsuojeluliiton toiveissa on, että rakennukset siirrettäisiin Konttilan pihapiiriin Puijolle.

Rakennukset kuuluvat Syväjärven eteläpäässä sijaitsevaan Syvälän tilaan, jonka testamenttasi Suomen luonnonsuojeluliitolle yksityinen henkilö. Viiden pienehkön hirsirakennuksen joukosta löytyy lato, riihi, sauna, navetta ja päärakennus.

Sekä rakennustutkija Helena Riekki että Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen jäsen, dosentti Helvi Heinonen-Tanski arvioivat, että rakennukset voivat olla peräisin jopa 1800-luvulta.

Tyyliltään rakennukset ovat Riekin mukaan samanlaisia kuin Konttilassa jo olevat rakennukset. Näin ollen rakennukset sopisivat Konttilan pihapiiriin mainiosti.

Kuopion kaupungin virkamiehet, joiden kanssa rakennusten mahdollisesta siirrosta Konttilaan on keskusteltu, ovat suhtautuneet asiaan Heinonen-Tanskin mukaan positiivisesti.

Lue aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomista.