Konttilan pihapiiriin tarjolla rakennuksia

Suomen luonnonsuojeluliitto päätti hallituksen kokouksessaan viime lauantaina, että se voisi myydä Kuopion kaupungille Pielavedellä sijaitsevat viisi vanhaa rakennusta. Suomen luonnonsuojeluliiton toiveissa on, että rakennukset siirrettäisiin Konttilan pihapiiriin Puijolle.

Rakennukset kuuluvat Syväjärven eteläpäässä sijaitsevaan Syvälän tilaan, jonka testamenttasi Suomen luonnonsuojeluliitolle yksityinen henkilö. Viiden pienehkön hirsirakennuksen joukosta löytyy lato, riihi, sauna, navetta ja päärakennus.

Sekä rakennustutkija Helena Riekki että Suomen luonnonsuojeluliiton hallituksen jäsen, dosentti Helvi Heinonen-Tanski arvioivat, että rakennukset voivat olla peräisin jopa 1800-luvulta.

Tyyliltään rakennukset ovat Riekin mukaan samanlaisia kuin Konttilassa jo olevat rakennukset. Näin ollen rakennukset sopisivat Konttilan pihapiiriin mainiosti.

Kuopion kaupungin virkamiehet, joiden kanssa rakennusten mahdollisesta siirrosta Konttilaan on keskusteltu, ovat suhtautuneet asiaan Heinonen-Tanskin mukaan positiivisesti.

Lue aiheesta lisää keskiviikon Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.