Koronavirukseen kuollut ainakin 11 ihmistä Suomessa, tehohoidossa yli 40, vahvistettuja tartuntoja 1 200

Koronavirustartunta on sunnuntaihin mennessä aiheuttanut ainakin 11 ihmisen kuoleman Suomessa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Sairaalahoitoa vaativia potilaita on tällä hetkellä 134, joista 41 on tehohoidossa.

Tehohoidossa olevien määrä on kasvanut eilisestä 11 potilaalla. Kaikkien sairaalahoidossa olevien määrä on kasvanut yli kahdellakymmenellä.

Kuolemista yhdeksän on tapahtunut Hyks-erityisvastuualueella, johon kuuluvat Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) ohella myös Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirit.

Ylen mukaan yksi ihminen on kuollut Ylä-Savon alueella. Tätä kuolemaa ei näin ollen olisi toistaiseksi sisällytetty THL:n lukuihin, joiden mukaan Kys-erityisvastuualueella ei ole vielä kirjattu kuolemia. Erityisvastuualueeseen kuuluu Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri.

THL:n ilmoittamista Hyksin ulkopuolisista kuolemantapauksista yksi on kirjattu Tays-erityisvastuualueella, johon kuuluvat Pirkanmaan, Kanta-Hämeen sekä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirit.

Toinen kuolemantapaus on Oys-erityisvastuualueella, johon kuuluvat Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Kainuun, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirit.

Useita toipunut

Maassa on tällä hetkellä yli 1  200 vahvistettua koronavirustartuntaa. Koska kaikkia lieväoireisia tai oireettomia henkilöitä ei testata, todellisten tartuntamäärien uskotaan olevan suurempia.

Tartunnoista lähes tasan kaksi kolmasosaa on diagnosoitu Hus-alueella. Lukumäärältään toiseksi eniten tartuntoja on Pirkanmaalla, jossa tapauksia on Tampereen yliopistollisen keskussairaalan mukaan todettu 94.

THL:n karttasovelluksen perusteella yli 50 tapausta on varmistettu myös Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja on Uudenmaan jälkeen toiseksi eniten Etelä-Savossa, jossa on 26 tapausta ja lähes 100  000 asukasta. Karttasovelluksen tiedot perustuvat tartuntatautirekisteriin, ja tuoreimpien tietojen päivittyminen sovellukseen kestää joitakin päiviä.

Tartuntoja on nyt havaittu jokaisessa Suomen 21 sairaanhoitopiirissä. Kainuun sote-kuntayhtymä kertoi eilen, että testeissä oli vahvistettu maakunnan ensimmäiset tartunnat.

THL:n mukaan suurin osa Suomessa todetuista covid-19-tapauksista on ollut lieviä. Useat sairaalaan joutuneet henkilöt ovat jo toipuneet ja kotiutuneet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

MT: Pieksämäen ylämaankarjalauman viimeisetkin karkulaiset saatiin kiinni

Nelostiellä Jyväskylän pohjoispuolella liikenneonnettomuus – henkilöauton kuljettaja kuoli ulosajossa

Tuppurainen elpymisrahastosta: Suomi vie tavoitteitaan eteenpäin määrätietoisesti, mutta sopu on tärkein

Palokan senioritaloista evakuoitujen jatkoasumista ryhdytään selvittämään maanantaina – vielä ei ole tiedossa, kuinka kauan heidän on pysyttävä pois kodeistaan

Sää muuttuu viikon aikana sateisesta lähes helteiseksi

Korona iski loppuviikon aikana kausityöntekijöihin Päijät-Hämeessä, päiväkoti kiinni Rovaniemellä – sunnuntaina koko maassa kolme uutta tartuntaa

Koronan vahvistama pyöräilybuumi näkyi kesäkuussa myyntipiikkinä – suuria poistomyyntejä ei välttämättä syksyllä nähdä

Punkin purema voi tehdä allergiseksi liharuualle – harvinaista sairautta ei osata aina tunnistaa, joten diagnoosin saanti voi kestää vuosia

Ensimmäinen ampiaisenpisto ei ole koskaan vaarallinen, mutta moni ei tiedä, onko vakavasti allerginen pistoille

Yksi ihminen kuoli henkilöauton ja säiliörekan törmäyksessä Lumijoella

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.