Kosketteli ja vaati koskemaan itseään

Sisäsavolainen toimitusjohtaja on ahdistellut kahta naispuolista alaistaan vuosina 2004 ja 2006. Hän oli messumatkoilla eri puolilla maailmaa pakottanut naiset nukkumaan samassa huoneessa kanssaan.

Mies oli muun muassa pyrkinyt hieromaan naisten rintoja ja lisäksi vaatinut naisia hieromaan itseään.

Työmaalla toimitusjohtaja oli määrännyt nuoren espanjalaisen naisharjoittelijan istumaan alasti yhtiön valmistamalle tuolille genitaalitestiä varten. Mies oli kosketellut naista tunnin ajan ja myöhemmin vaatinut tätä koskettelemaan itseään.

Naiset pelkäsivät äkkipikaista ja autoritääristä miestä, joka oli suuttuessaan aggressiivinen. Mies on kiistänyt naisten väitteet pitäen niitä "liioiteltuina, väritettyinä ja osin jopa tapahtumien vastaisina".

Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi tiistaina toimitusjohtajan yhdeksi vuodeksi vankeuteen kahden naistyöntekijänsä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomio on ehdollinen.

Lisäksi hovioikeus määräsi 59-vuotiaan miehen maksamaan naisille erilaisia kärsimyskorvauksia yhteensä 19 000 euroa.

Mies oli alun perin syytteessä seitsemästä pakottamisesta seksuaaliseen tekoon tai yritykseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vasemmistopuolueet eläkeputken poistoa tai ansiosidonnaisen porrastusta vastaan – puolueet myös valmiita tinkimään työllisyystoimien aikataulusta: "Asia ei ole kuukaudesta tai kahdesta kiinni"

Asiantuntija: Maskisuosituksella tavoiteltu hyöty saavutetaan vain, jos kaikki noudattavat sitä

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

STM:n Varhila MTV:lle: Oireettomien laajamittainen koronatestaus ilman riskiperusteisuutta tehotonta

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – katso tallenne valatilaisuudesta täältä

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.