Kotihoidon työntekijä vei liki puolet vanhuksen säästöistä – tuomittiin ehdolliseen

Kotihoidon työntekijä vei liki satavuotiaan vanhuksen pankkikortin ja nosti sillä itselleen melkein puolet tämän säästöistä.

48-vuotias nainen tuomittiin perjantaina Oulun käräjäoikeudessa törkeästä maksuvälinepetoksesta ja kavalluksesta. Nainen teki vanhuksen pankkitililtä parin kuukauden aikana liki 70 nostoa, joiden yhteissumma nousi yli 17 500 euroon. Nainen tunnusti teon.

Syyttäjän mukaan nainen myös anasti vanhukselta ainakin 5 000 euroa käteistä rahaa. Oikeus löysi kuitenkin näyttöä vain noin tuhannen euron osalta. Loppujen rahojen kohtalo jäi pimentoon.

Sukulainen huomasi rahojen katoamisen

Tapaus paljastui, kun sukulainen alkoi loppuvuodesta 2014 ihmetellä, miksi vanhuksen pankkitilin saldo oli huomattavasti tavallista pienempi.Sukulaisen mukaan tuolloin tuli myös ilmi, että vanhukselle oli hankittu pankkikortti, jota niukasti ja säästeliäästi elänyt vanhus ei ollut aiemmin halunnut.

Oikeuden mukaan nainen aiheutti teoillaan vuonna 1921 syntyneelle uhrille huomattavaa ja erityisen tuntuvaa vahinkoa. Nainen hyväksikäytti sekä asemaansa kotihoidon työntekijänä että uhrin ymmärtämättömyyttä ja vanhuutta, oikeus sanoi.

Nainen perusteli tekoaan hyvin vaikealla elämäntilanteella, joka oli laukaissut peliriippuvuuden. Naisen mukaan kaikki rahat olivat menneet pelaamiseen.

Käräjäoikeus tuomitsi naisen vuoden ehdolliseen vankeuteen ja 520 euron oheissakkoon. Lisäksi hänet tuomittiin korvaamaan vanhukselle viemänsä rahat korkoineen.

Uusimmat

Kotimaa

Keskustassa myönnetään: Aluepolitiikassa pakko parantaa juoksua

122 peltipoliisin kameraa päällä nyt yhtä aikaa - Suonenjoella ja Kiuruvedellä räpsyy

Akavan hallitus saa vielä perata päätöksensä jättää Fjäderin luottamusäänestys järjestämättä

Pohjois-Koreasta loikannut kenraalin poika kertoo nuorten suhtautuvan välinpitämättömästi maan johtoon

Britanniassa vastustusta herättänyt Coca-Colan joulurekka tulee myös Suomeen ja Kuopioon – "Tämä ei ole mikään lasten tapahtuma"

Sitran selvitys: Suomi voisi leikata merkittävästi päästöjä ja säästää samalla jopa rahaa

Keskusta kamppailee mielikuvia vastaan

Tyrmäävä lausuntopalaute ei ole muuttamassa tielinjauksia

Lentovero saa niukasti kannatusta eduskuntaryhmissä – vain kaksi puoluetta yhdeksästä on valmis esittämään veroa hallitusohjelmaan

Kittilän virkarikoskäräjillä kuullaan tänään Antti Rinnettä ja Mikko Kärnää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.