Koululaisille tuttuja ruokia, kevytmaitoa ja Oivariinia

Lapinlahdella 20 kunnanvaltuutettua on allekirjoittanut aloitteen, jossa pyydetään palauttamaan kevytmaito ja Oivariini vaihtoehdoiksi kouluruokailuun.

Aloitteen taustalla on ennen kaikkea entisten varpaisjärveläisten tuohtumus kuntaliitoksen aiheuttamista muutoksista kouluruokaan.

Kunnanvaltuutettujen aloitteen liitteenä on myös 35 kuntalaisen nimilista. Lisäksi on mukana muutama maininta, joissa toivotaan listalle vain tuttuja ruokia. Paloisen koulun johtokunta esittää, että kouluaterioilla tarjottaisiin rasvattoman maidon ja veden rinnalla myös kevytmaitoa. Lisäksi johtokunta esittää kevytlevitteen rinnalle Oivariinia, koska johtokunta ei ole todennut nykyisen ja esittämänsä levitteen välillä erityistä eroa terveysvaikutuksissa.

Varpaisjärven koululla ja Paloisen koululla siirryttiin kouluruokasuositusten mukaisiin käytäntöihin syyslukukauden alussa 2011. Muutokset, jotka on toteutettu kouluruokailussa Varpaisjärven koululla ja Paloisen koululla ruokajuomissa ja leipärasvassa tänä syksynä, ovat olleet käytäntöjä jo useiden vuosien ajan monissa Pohjois-Savon kunnissa.

Peruspalvelulautakunta käsittelee asiaa ensi maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.