Kouluruokailu monipuolistuu Kuopiossa: kasvisruoka tarjolle kaikille joka päivä

Servica alkaa tarjota helmikuun alusta alkaen Kuopion kouluissa päivittäin myös kasvivaihtoehdon kaikille ruokailijoille. Aikaisemmin kasvisruoka on ollut tarjolla vain sen kasvisruokailijoiksi ilmoittautuneille.

Koulujen ruokalistoille lisätään ruokia, joissa proteiinin lähteinä on muun muassa soijaa, tofua, palkokasveja ja linssejä. Ruuat ovat lakto-ovovegetaarisia eli ne sisältävät maitotaloustuotteita ja kananmunaa.

Kasvistarjonnan laajentamisen taustalla on valtion ravitsemusneuvottelukunnan uudet kouluruokasuositukset, joissa suositellaan kasvisten, kalan ja vaalean lihan määrän lisäämistä sekä punaisen lihan, sokerin ja suolan määrän vähentämistä.

Servican mukaan päätös kasvisvaihtoehdon lisäämisestä tehtiin kuitenkin jo ennen suosituksen voimaan astumista asiakkailta tulleen palautteen perusteella.

Kasvisruokaa lisätään maltillisesti ja sen käyttöä seurataan, jotta hävikkiä ei syntyisi. Servican mukaan tämä voi aiheuttaa vaihtelua kasvisvaihtoehdon riittävyydessä. Ilmoittautuneille kasvisruokailijoille varataan ruoka jokaiselle päivälle.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.