Kouluterveydenhoidon rahoista puolet käyttämättä kunnissa

Puolet kouluterveydenhuoltoon ohjatuista määrärahoista on kunnilla käyttämättä.
Peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson (sd.) kummastelee kuntia, joille siivu 18 miljoonan euron määrärahasta ei ole kelvannut.
–·Tarkoitus oli, että kouluissa tehtäisiin erittäin laajat terveystarkastukset ja kartoitettaisiin perheiden tarpeet. Vain noin puolet kunnista on käyttänyt rahat siihen, mihin oli tarkoitus, Guzenina-Richardson paheksuu.
–·Tämä on kestämätöntä.
Väkivaltaisten tragedioiden vastainen taistelu pitäisi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon (kok.) mukaan aloittaa kodeista. Risikko vaatii kunnallisten kotipalveluiden järjestämistä perheiden tueksi. Myös koulupsykologeja, kuraattoreita ja terveydenhoitajia täytyisi ministerin mukaan palkata ehdottomasti lisää.
Ammattikasvattajat ja lastenpsykiatrit varoittavat erityisesti väkivaltaisista K–18-tietokonepeleistä. Räiskintäpelit ovat asiantuntijoiden mukaan lapsille ja nuorille paljon vaarallisempia kuin kuvitellaan. Pelaaminen voi lisätä aggressiivisuutta ja vääristää todellisuudentajua. Pelaamisen ja yksinäisyyden yhdistelmä saattaa pahimmillaan vahingoittaa mielenterveyttä.
 –·Olemme raskaasti aliarvioineet niiden merkityksen, lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sanoo.