Kouvolan China Center huutokaupataan

Kouvolan viitisen vuotta sitten tullut China Center on matkansa päässä. Kiinalaisia tuotteita kaupannut tukkuliike huutokaupataan huomenna perjantaina. Tavarakeskukselle olisi löytynyt yksi ostaja, mutta rahoitus ei järjestynyt. Ostotarjous oli 2,5 miljoonaa euroa.

Kiinalaisyhtiön suurimpiin velkojiin kuuluvat muun muassa Kouvolan seudun osuuspankki ja Kouvolan kaupungin omistama Kouvola Innovation.

Kiina-keskuksen ideoija oli Suomessa asuva kiinalainen yrittäjä. Hän sai hankkeen taakse Kouvolan silloisen kaupunginjohtajan Aimo Ahtin. Keskukseen suunniteltiin tilat 150 yritykselle. Kauppiaitten määrä jäi kuitenkin reilusti alle sataan.

China Centerin ympärillä velloi jo pian sen avaamisen jälkeen huhuja laittoman maahantulon järjestämisestä. Asiaa tutkittaessa oli vangittuna kaksi kiinalaismiestä. Myöhemmin heidät kuitenkin vapautettiin. Rajavartiolaitos, poliisi ja tulli tekivät marraskuussa 2009 tarkastusiskun keskuksen tiloihin. Samoihin aikoihin poliisi löysi epäselvyyksiä myös keskuksen kirjanpidosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.