Kreikan hallitustunnusteluissa ei sittenkään edistystä

Kreikassa hallitustunnustelut näyttävät junnaavan paikallaan, mutta kielenkäyttö kovenee.

Radikaalin vasemmistolaisen Syrizan johtaja Alexis Tsipras sai kilpailevan vasemmistopuolueen johdon kiukustumaan sanoamalla, että se olisi menossa hallitukseen yhdessä konservatiivien ja sosialistisen Pasokin kanssa.

- Tämä on panettelua ja valhetta, Demokraattinen vasemmisto -puolue ilmoitti kipakasti.

Kreikan hallitustunnusteluja johtava presidentti Karolos Papoulias kutsui alkajaisiksi luokseen kolmen suurimman puolueen - konservatiivien, Pasokin ja Syrizan - johtajat. Tsipras ei osoittanut tapaamisen jälkeen taipumisen merkkejä.

- He eivät halua sopia. He pyytävät meitä ryhtymään rikoskumppaneikseen, mutta emme halua tehdä sitä, Tsipras kommentoi.

Yleinen arvio on, että Demokraattinen vasemmisto on Kreikan viimeinen oljenkorsi kriisihallituksen kokoon runnomiseksi. Puolue vastustaa kuitenkin Syrizan tavoin Kreikan talousapupaketin ehtoja.

Presidentti Papouliasin on määrä tavata vielä pienpuolueiden edustajia, ja viimeiseksi vuorossa on Demokraattisen Vasemmiston johtaja Fotis Kouvelis.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Syyttäjä vaati sakkoa vanhemmille, jotka hautasivat kuolleena syntyneen vauvan pihalleen – IS: Käräjäoikeus hylkäsi syytteet

Suomi sijoittui neljänneksi EU:n tasa-arvovertailussa – Ranska kiilasi ohi

Presidentti Niinistö vierailulla Nobelin rauhanpalkinnon saaneessa Etiopiassa: Tarvitsemme niitä, jotka antavat arvoa rauhalle

Saako kanan tappaa ja tiikerin vangita? Tutkijat kaipaavat eettistä keskustelua eläimistä peruskouluihin

Postin työehtosopimusneuvottelut jumissa – työtaistelu uhkaa

Pekka Perän hovissa lieventynyt tuomio jäi voimaan – KKO ei ota Talvivaaran tiedottamisrikosjuttua käsittelyyn

Vaikeiden keskusteluiden asiantuntija Helena Åhman palaa vieläkin joskus siihen keskusteluun, jossa jähmettyi kymmenen vuotta sitten – nykyään hän tietää, miten olisi kannattanut toimia

Todistaja väärennöksistä: Nämä on digiprinttejä ajalta, jolloin väitetty taiteilija oli jo kuollut

Asiantuntijat haluavat väärennetyn taiteen pois kierrosta – Teoksia ei tuhota, vaan kerätään poliisille

Isännöinnistä tehdään kanteluita vain vähän: Yksittäisen asukkaan tyytymättömyys ei vaikuta kahden yrityksen väliseen sopimukseen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.