Kreikan konservatiivijohtaja: Pysymme eurossa

Konservatiivisen Uusi Demokratia -puolueen johtaja Antonis Samaras on vakuuttanut tänään, että Kreikka pysyy mukana euroalueessa.

- Voitamme tämän kriisin, emmekä jätä euroa. Emme anna kenenkään sysätä meitä ulos Euroopasta, Samaras sanoi hurraaville kannattajille Ateenan keskustassa.

Samaras, 61, on esiintynyt koko vaalikampanjan ajan eurojäsenyyden takuumiehenä. Hänkin on tosin sanonut, että niin sanottu talouskurisopimus on neuvoteltava uudelleen.

- Jos katkaisemme välimme EU:hun, he pakottavat meidät jättämään euron. Sen jälkeen tuontimme halvaantuu ja joudumme alistumaan paljon huonompiin ehtoihin pelkkien perustarpeidemme tyydyttämiseksi. Se olisi kymmenen kertaa pahempaa, Samaras lasketteli.

Tuoreimmat mielipidemittaukset ovat ennakoineet Uudelle Demokratialle niukkaa vaalivoittoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

HSL:n tekemät lipuntarkastukset loppuvat VR:n kaukoliikenteen junissa keväällä

Teollisuusliitto katkaisi mekaanisen metsäteollisuuden neuvottelut – muun muassa kiky-tunnit kiistakapulana

Paltan Aarto yllättyisi, jos postikiistaa ratkova työryhmä löytäisi nopean ratkaisun – "En varsinaisesti usko, että mitään uutta ja ihmeellistä sieltä selvitystyöryhmästä tulee esiin"

Telian matkapuhelinverkossa laaja häiriö – myös hätäpuheluiden soittamisessa ollut ongelmia

Helsingin poliisille tehty useita tutkintapyyntöjä vanhoista tv-sarjoista, pyydetään tutkimaan kiihottamista kansanryhmää vastaan

Maahanmuuttovirasto käy läpi noin 500 turvapaikkapäätöstä Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisun takia

Poliisi tutkii törkeää petosta oikeuspsykiatrisessa sairaalassa – HS: Petostutkinnan taustalla johtavan lääkärin matkalaskuepäselvyydet

Maaseudun Tulevaisuus: Enemmistö sallisi koulun yhteisen joulujuhlan järjestämisen kirkossa

Synnynnäinen temperamentti näkyy aikuisiän liikuntamäärissä – kielteisiin tunteisiin kallellaan olevat miehet liikkuvat vähemmän, kertoo tuore tutkimus

Suomalaisyritys tavoittelee omaa veritestiään terveyskeskuksiin – Ala kärsii yhä Theranos-huijauksesta: "Erona on se, että meidän veritestimme toimii"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.