Kreikassa Samaras luopuu hallituksen kokoamisesta

Kreikan hallitusneuvottelut ovat tyssänneet alkuunsa. Konservatiivien johtaja Antonis Samaras ilmoitti, että hän on epäonnistunut yrityksessään saada kokoon koalitiohallitus.

Samaras sai puoluejohtajista ensimmäisenä mahdollisuuden koota hallitus, koska hänen johtamansa Uusi demokratia nousi eilisissä vaaleissa parlamentin suurimmaksi.

Seuraavaksi hallituksen kokoamista pääsee yrittämään parlamentin toiseksi suurimman puoleen, vasemmistopuolue Syrizan edustaja. Puolue oli vaalien suurin voittaja.

Kreikan entiset pääpuolueet Uusi demokratia ja sosialistinen Pasok eivät kahdestaan onnistu saamaan enemmistöä parlamenttiin. Ne ovat sitoutuneet jatkamaan säästöjä, mutta muut puolueet haluavat muuttaa tukipakettien ehtoja.

Eilisissä vaaleissa Uusi demokratia ja Pasok saivat yhteensä vain hieman yli 30 prosenttia äänistä ja siten puolet parlamentin 300 paikasta. Aiemmin puolueiden yhteenlaskettu kannatus on ollut lähes 80 prosenttia.

Uusnatsien puolueeksi kutsuttu Kultainen aamunkoitto on saamassa 21 kansanedustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Viranomaisille jättivoitto: Tulli on saanut paljastettua laajoja huumekauppiaiden käyttöhistorioita verkossa

Poliisi tavoittelee mielenosoituksiin varustautumisella myös pelotevaikutusta – esimerkiksi paineilma-aseen näkymisen ajatellaan rauhoittavan väkijoukkoa

Kuukausien terveyskeskusjonot lyhenevät viikkoon todennäköisesti vasta hallituskauden loppumetreillä

Viron poliisi ei ole käynnistänyt tutkintaa Silja Europalla menehtyneistä – "kuolemat eivät epäilyttäviä"

Kuinka jaksaa ja entistä pidempään? Itä-Suomen yliopiston uusi psykologian professori etsii keinoja työurien pidentämiseen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri otti aikalisän Sosterin kosintaan – "Ensin neuvotellaan ervassa!"

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Mies äänitti usein luvatta oikeudenkäyntejä – Tuhannen euron sakossa muotovirhe

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.