Kreikassa Samaras luopuu hallituksen kokoamisesta

Kreikan hallitusneuvottelut ovat tyssänneet alkuunsa. Konservatiivien johtaja Antonis Samaras ilmoitti, että hän on epäonnistunut yrityksessään saada kokoon koalitiohallitus.

Samaras sai puoluejohtajista ensimmäisenä mahdollisuuden koota hallitus, koska hänen johtamansa Uusi demokratia nousi eilisissä vaaleissa parlamentin suurimmaksi.

Seuraavaksi hallituksen kokoamista pääsee yrittämään parlamentin toiseksi suurimman puoleen, vasemmistopuolue Syrizan edustaja. Puolue oli vaalien suurin voittaja.

Kreikan entiset pääpuolueet Uusi demokratia ja sosialistinen Pasok eivät kahdestaan onnistu saamaan enemmistöä parlamenttiin. Ne ovat sitoutuneet jatkamaan säästöjä, mutta muut puolueet haluavat muuttaa tukipakettien ehtoja.

Eilisissä vaaleissa Uusi demokratia ja Pasok saivat yhteensä vain hieman yli 30 prosenttia äänistä ja siten puolet parlamentin 300 paikasta. Aiemmin puolueiden yhteenlaskettu kannatus on ollut lähes 80 prosenttia.

Uusnatsien puolueeksi kutsuttu Kultainen aamunkoitto on saamassa 21 kansanedustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi keskeytti palautukset Irakiin – sisäministeri Ohisalo Suomen palauttaman irakilaisen kuolemasta STT:lle: Karuimmillaan virheet voivat johtaa tällaiseen

Näkökulma: Ilmastopäätöksissä samat pohdinnat Suomessa ja EU:ssa – miten huomioidaan eri alueet ja työllisyys?

Anderssonille jatkopesti vasemmistoliiton johdossa, puoluesihteeri meni vaihtoon – Koikkalaisen toivotaan kuulevan kenttää paremmin

Kokoomuksen Orpo suomii hallituksen EU-ehdotusta – budjetissa prosentin kymmenyksetkin tärkeitä

Entinen puolustusministeri Jussi Niinistö valittiin vuoden reserviläiseksi

Rinne jyrähtää työmarkkinakeskusjärjestöille uusimman eläkeidean tyrmäämisestä

Nordean kortit ja verkkopankki pois pelistä osan sunnuntaista – asiakkaita kehotetaan varaamaan käteistä

Liittojen tukitoimet laajenemassa postilakossa – Ministeri Paatero: "Tilanne nähdään vakavana"

Kuka vastaa, jos robotti tekee virheen? – Oikeuskansleri Pöysti kiirehtii pelisääntöjä tekoälyn käyttöön

USU-gallup: Valtaosa kansasta suopeana hoitajien palkankorotusvaatimuksille – Lähes 70 prosenttia kansasta uskoo, että sairaanhoitajat ansaitsisivat suuremmat palkankorotukset

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.