Kreikka eurossa, Niinistö ja Lipponen vastuussa

- Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy on julkisuudessa myöntänyt, että Kreikan hyväksyminen (euroalueeseen) oli virhe. Olisikohan Lipposen ja Niinistön aika myöntää oma virheensä?

Näin sanoo keskustan presidenttiehdokas Paavo Väyrynen tuoreessa Matkalla Mäntyniemeen -blogissa.

Väyrysen mielestä Paavo Lipponen (sd.) ja Sauli Niinistö (kok.) "ovat mieskohtaisesti keskeisessä vastuussa siitä, että Suomi on ainoana Pohjoismaana mukana euroalueessa".

- Heidän mieskohtainen vastuunsa ulottuu myös siihen, että euroalueesta tuli liian laaja ja että Kreikkakin hyväksyttiin sen jäseneksi.

Kaikki presidenttiehdokkaat mukana

Matkalla Mäntyniemeen -blogi on avattu Savon Sanomien, Keskisuomalaisen, Karjalaisen ja Etelä-Suomen Sanomien verkkosivustoilla tänään sunnuntaina.

Blogiin kirjoittavat kaikki tiedossa olevat presidenttiehdokkaat, eli maan puhutuimmat poliitikot: Eva Biaudet, Sari Essayah, Pekka Haavisto, Lipponen, Niinistö, Timo Soini ja Väyrynen.

Tutkija Mari K. Niemi pitää merkittävänä ja mielenkiintoisena, että erittäin kiireiset presidenttiehdokkaat ovat lähteneet mukaan neljän maakuntalehden yhteiseen blogiin.

- Se kertoo, että ehdokkaat tunnistavat tilanteen, jossa kansalaiset entistä enemmän lukevat ja seuraavat politiikkaa ja mediaa myös netin kautta.

Toiveissa rohkeutta

Turun yliopistossa eduskuntatutkimuksen keskuksessa työskentelevä Mari K. Niemi haluaa varoittaa ehdokkaita siitä, että hyvänkin mahdollisuuden voi pilata latteilla kirjoituksilla ja poliittisella jargonilla.

- Nyt voisi pistää räväkämpää vaihdetta päälle. Idea on siinä, että juttuun pitää saada koukku. Silloin ihmiset jakavat hyvin kirjoitettuja, kuitenkin terävästi analysoivia ja asiantuntemuksesta ammentavia kirjoituksia facebookeissa. Ja ehdokkaita hyödyttää juuri se, että ihmiset jakavat heidän juttujaan ja keskustelevat niistä.

Tiedossa olevat ehdokkaat vaikuttavat lähtökohtaisesti joukolta, jolta on syytä odottaa kaikkea muuta kuin latteuksia.

- Nyt on ehdokaskattaus, jossa on aidosti ja luontevasti todella erilaisia tyylejä sekä otteita. Tämä blogi on mainio paikka vertailla ehdokkaita. Voi vain toivoa, että he kirjoittavat rohkeasti.

Lehteen nostoja

Presidenttiehdokkaiden blogi-kirjoitukset eivät liiku vain internetissä. Odotettavissa on uusia avauksia, teräviä sivalluksia ja tarkkanäköisiä analyysejä, joten merkittävimpiä ja mielenkiintoisimpia blogi-paloja julkaistaan myös aamun lehdissä.

Merkittävien kirjoittajien lisäksi blogin painoarvoa lisää kirjoitusten julkaisemislaajuus. Neljän maakuntalehden yhteinen lukijamäärä on tuoreimman mittauksen mukaan yli 560 000. Lehtien verkkosivustojen yhteenlaskettu kävijämäärä on noin 375 000 viikossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Kuntaliitto: Korona heikentää kuntataloutta 1,7 miljardilla eurolla ensi vuonna

THL peräänkuuluttaa koronaviruksen testauskapasiteetin kasvattamista – myös testimenetelmiä halutaan lisätä

Kansalaisten verorasite ei muuttuisi sote-uudistuksessa ainakaan heti – verotus voi myöhemmin kiristyä etenkin jos maakunnillekin tulee verotusoikeus

Hallituksen sote-esitys heiluttaa kuntien taloutta Kuntaliiton mielestä liikaa – Katso, kuinka paljon oma kuntasi häviäisi tai voittaisi

Rajavartiolaitos kertoo, kuinka tiensä päähän tulevat valvontalentokoneet on määrä korvata – Dornierit ovat lentäneet jo 25 vuotta

Valtiovarainministeriö julkaisee tänään ehdotuksensa työllisyystoimista

Kokoomuksen Orpo esittää Suomeen testitakuuta

Suuret ammatti- ja keskusjärjestöt kehuvat hallituksen uutta etätyösuositusta – "Koko maata kattaviin rajoituksiin ei kannata suorilta mennä"

Taksiliitto toivoo maskisuosituksen laajentamista takseihin – "Oman matkan jälkeen taksiin saattaa tulla riskiryhmään kuuluva"

Sofia Belorf kirjoitti epäillyn pahoinpitelyn jälkeen Ranta-aholle, että pelkää tätä – "Liioittelee asiaa", Ranta-aho sanoi kuulustelijalle

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.