Kreikka valmistautuu vaalikaaokseen

Kreikan sosialistit ja konservatiivit valmistautuvat sekasortoisiin hallitusneuvotteluihin. Sosialistijohtaja Evangelos Venizelosin mukaan kreikkalaiset äänestävät huomenna myös eurojäsenyydestä.

Sosialistit ja konservatiivit pelkäävät, että ne joutuvat käymään neuvotteluita muiden puolueiden kanssa. Pääpuolueet ovat valmiita ajamaan EU:n vaatimia säästöjä, mutta kilpailevat puolueet haluavat muuttaa pelastusohjelman ehtoja.

Parlamenttiin saattaa päästä ensimmäistä kertaa myös äärioikeistolainen Kultainen aamunkoitto -puolue, jota kuvaillaan uusnatsistiseksi.

- Olemme menossa kohti entistä epävakaampia aikoja. Koko poliittinen kenttä on myllerryksessä, ja kriisi ruokkii äärivaihtoehtoja, sanoo tutkija Thomas Gerakis.

Sosialistien Pasok-puolue ja konservatiivien Uusi demokratia ovat hallinneet politiikkaa melkein 40 vuotta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pohjanmaa saa aamulla muutaman lumisentin, illalla myrskyää laajasti

Lauha ja lumeton talvi altistaa metsät myrskytuhoille – puut kaatuvat herkemmin, kun maa ei ole jäässä

Taksikyytien hinnat nousseet taksiuudistuksen jälkeen – Hintojen nousu ei yllättänyt kuopiolaista taksiyrittäjää

Ensin reilusti lämpöasteita Oulun seudulle saakka, keskiviikkona pakastaa hieman – lunta ei ole edelleenkään luvassa etelään

Ilkka: iisalmelaistaustainen Riikka Pirkkalainen hakee jatkokautta keskustan puoluesihteerinä

Nopeita liikenneyhteyksiä, digipalveluja, työperäistä maahanmuuttoa ja yritysten tukemista – Näin asiantuntijat pitäisivät maakunnat elinvoimaisina

Ruokavirasto: Raakasuklaan nimeä ei pidä käyttää suklaata myytäessä

Lentojen viivästymisvalitukset yhä kärjessä Kuluttajariitalautakunnassa – pysäköintiin liittyvät valitukset kasvussa uusien sovellusten vuoksi

Taksilupien määrä jopa tuplaantunut isoissa kaupungeissa, mutta samalla hinnat nousivat – "Ei ole näkynyt sitä paljon hehkutettua piilokysyntää, mitä ministeriössäkin lupailtiin"

Käytännöt vegaaniruoan tarjoamisesta päiväkodeissa vaihtelevat eri puolilla maata – Helsingin päiväkodeissa saa vegaaniruokaa, Oulussa ei

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.