Kriisinhallintakeskuksen johtajan haku keskeytettiin

Kriisinhallintakeskuksen uuden johtajan haku on keskeytetty. Samalla sisäministeriö selvityttää Kriisinhallintakeskuksen roolin jatkossa.

Tällä hetkellä Kriisinhallintakeskus sijaitsee osana Pelastusopistoa Kuopiossa. Se on sisäministeriön alainen siviilikriisinhallinnan ja kansainvälisen pelastustoimen osaamiskeskus.

Keskuksen johtajan paikka laitettiin auki viime lokakuussa ja uusi johtaja piti valita jo vuodenvaihteessa. Johtajan virkaan haki jopa 38 hakijaa.

Sisäministeriö on kuitenkin keskeyttänyt haun eikä johtajan virkaa toistaiseksi täytetä. Keskusta johtaa määräaikaisena Juho Särkilä.

Sen sijaan käynnissä on selvityshanke Kriisinhallintakeskuksen tulevaisuudesta. Viimeksi keskuksen rooli on selvitetty laajemmin vuonna 2010. Keskuksen tehtäviä pohdittiin myös vuonna 2015 selvityksessä, jossa käytiin läpi, onko turvallisuusalan koulutuksissa saatavissa synergiaetuja. Raportissa päädyttiin siihen, ettei Pelastusopiston yhdistäminen muihin sisäisen turvallisuuden alan koulutuksiin toisi merkittäviä säästöjä.

Edellisessä selvityksessä puolestaan päädyttiin siihen, että Kriisinhallintakeskus säilyy Kuopiossa, vaikka esillä oli ollut tarve, pitäisikö sen olla pääkaupunkiseudulla.

Savon Sanomien tietojen mukaan myös uusi selvitystarve on noussut sisä- ja ulkoministeriön hallinnonaloilla esitetyistä näkemyksistä, että Kriisinhallintakeskuksen tulisi olla Etelä-Suomessa eli lähempänä Helsinki-Vantaan lentokenttää sekä esimerkiksi isoja pelastuslaitoksia, joiden työntekijöitä hyödynnetään eniten kansainvälisillä komennuksilla.

Uusimman selvityshankkeen on tarkoitus valmistua toukokuun loppuun mennessä. Hankkeen valmistumisen jälkeen johtajan paikka laitetaan uudestaan hakuun ensi syksynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kriisinhallintakeskuksen johtajaksi poikkeuksellisen paljon hakijoita

Kriisinhallintakeskuksen johtaja erosi salaisella sopimuksella