KuPSin omistaja hakee miljoonavisiolleen suunnitteluvarausta

Kuopion Palloseura Oy:n pääomistajan Ari Lahden suunnitelma Keskuskentän kiinteistöhankkeesta etenee. Kaupungin kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen esittää suunnitteluvarauksen tekemistä Ari Lahdelle perustettavan yhtiön lukuun. Varaus olisi voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Suunnitteluvarausta käsitellään ensi viikon keskiviikkona Kuopion kaupunkirakennelautakunnassa.

Lahti on teettänyt Kuopion Keskuskentän alueelle kehittämissuunnitelman, jossa rakennettaisiin yhteensä 85 000 neliömetriä asunto-, palvelu- ja pysäköintitiloja. Viitteellisen tilaohjelman mukaan alueelle voisi sijoittua esimerkiksi apteekki tai muita vähittäiskaupan tiloja, lääkärikeskus, liikuntatiloja, hotelli, kahvila ja ravintola, päiväkoti sekä palvelu- ja senioritalot. Suurimmat tilat, 40 000 neliömetriä, viitteellisessä tilaohjelmassa on varattu asunnoille.

Hankkeen kokonaiskustannuksiksi on laskettu lähes 200 miljoonaa euroa. Tavoitteena on luoda Kuopioon uusi maamerkki.

Suunnitteluvarauksen aikana kaupungin kanssa selvitettäväksi jäisivät muun muassa Keskuskentän nykyisen katsomon omistus ja hallinnointi, rakennusoikeuden hinta ja määrä, pysäköinti ja infran toteutus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.