Kukaan ei vastannut perustajan mukaan MV-julkaisun sisällöstä

MV-julkaisun perustaja Ilja Janitskin ei katso olevansa vastuussa perustamansa ja vuosia yhtiönsä kautta omistamansa sivuston julkaisemasta materiaalista. Ei, vaikka lain mukaan julkaisijan tulee määrätä verkkojulkaisullekin vastaava toimittaja, jonka tehtävänä on muun muassa johtaa ja valvoa toimitustyötä ja päättää sisällöstä.

Hän on sittemmin sanojensa mukaan luopunut kokonaan MV:n toiminnasta.

Syyttäjän mukaan Janitskin on todellisuudessa vastannut MV-julkaisun sisällöstä. Syyttäjä vaatiikin Janitskinille vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistusta muun muassa törkeästä kunnianloukkauksesta, tekijänoikeusrikoksista, rahankeräysrikoksista, rahapelirikoksista, laittomasta uhkauksesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Janitskin totesi maanantaina oikeudessa, että hän ei ole mikään päätoimittaja, vaan vastaa vain omista kirjoituksistaan. Hänen mukaansa vaikka syyttäjä olisi voinut kirjoittaa julkaisuun.

– Kukaan ei vastannut mistään. Suurin osa MV-lehden jutuista on lukijapostina tullutta. Puhutaan sadoista kirjoittajasta ennemmin kuin kymmenistä. Ainoa, joka toimi omalla nimimerkillä, olin minä, Janitskin sanoi.

Julkaisuoikeuksia hän kertoi antaneensa kymmenille ihmisille. Hän kertoi, että ei ollut vahtimassa sitä, kuka julkaisi ja mitä julkaisi.

– Hyvin monesti ilmoitin, että jokainen vastaa omista urpoiluistaan, että minä vastaan vain omista kirjoituksista, tekemisistä ja sanomisistani.

Hän ei täsmentänyt, miten ilmoittaminen tapahtui.

Toistaiseksi oikeudessa on käsitelty syytekokonaisuutta, joka käsittelee Ylen toimittajan vainoamista ja törkeitä kunnianloukkauksia. Syyttäjän ja Ylen toimittajan mukaan Janitskin, Johan Bäckman ja kolmas henkilö masinoivat toimittajaa vastaan henkilöön menevän vihamielisen informaatiokampanjan, jotta tämä ei voisi jatkaa työtään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Johan Bäckman kiistää Ylen toimittajan vainoamisen – hänen mukaansa kyse oli "leikkisästä nokittelusta"

Useat tiedotusvälineet jäivät ulos Janitskinin oikeudenkäynnistä – käsittelyä ei aiota siirtää suurempaan saliin

Asianajaja: Ylen toimittaja ei uskalla kävellä kadulla Suomessa – "Hänen elämänsä on tuhottu"

Syyttäjä vaatii Janitskinille vuoden ja 8 kuukauden vankeusrangaistusta

Syyttäjä: Johan Bäckman piinasi Ylen toimittajaa – "levitti pilkkalaulua netissä"