Kuljetusala säästää auton huolloista

Liikenteen turvallisuusviraston mukaan jopa 40 prosentissa kuorma-autoista ja rekoista on teknisiä puutteita.

Ongelmasta kertoo sekin, että havaitut puutteet ovat yhä vakavampia, sillä poliisi joutuu määräämään yhä useamman raskaan ajoneuvon ajokieltoon puutteiden takia.

Katsastusmiesten ja Liikkuvan poliisin tekemissä yhteistarkastuksissa havaittujen puutteiden määrä on selvästi noussut aiemmista vuosista. Ennen taantumaa teknisiä puutteita oli noin 30 prosentissa tien päällä tavatuissa hyötyajoneuvoissa.

Kuljetusala on tällä hetkellä erittäin kovassa puristuksessa, kun kulut nousevat, mutta kilpailutukset pitävät alan tulot tiukalla.

– Jos yrittäjä alkaa säästää kalustosta, se näkyy ensimmäisinä renkaissa, jotka ajetaan aivan loppuun, vanhempi konstaapeli Petri Kuiri Liikkuvasta poliisista arvioi.

–·Jos yrittäjällä ei ole varaa huoltaa kalustoa, myös se alkaa näkyä erilaisina vikoina

Poliisien mukaan isolla osalla yrityksistä on huoltojärjestelyt kunnossa, mutta kaikilla ei. Yhä useampi tien päällä pysäytetty kuljettaja sanoo, että auto huolletaan vain vähän ennen katsastusta.

–·Se tarkoittaa auton huoltamista kerran vuodessa, vanhempi konstaapeli Teemu Moilanen huomauttaa.

Myös isot ylikuormat ovat puolen vuoden sisällä lisääntyneet, kun osa yrityksestä hakee katetta ajamalla liian täysillä autoilla.

Aiheesta lisää torstain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.