Tunnettu ympäristötaideteos yritettiin varastaa Viitostien varrelta

Viitostien varressa kalliolla sijaitseva Siilinjärven maamerkki yritettiin varastaa tänä aamuna. Pohjois-Savon poliisille ilmoitettiin hieman aamuyhdeksän jälkeen, että miesjoukko häärii kaurispatsaan kimpussa. Ilmestys-patsas eli monelle tuttu kultainen kauris pudotettiin maahan ja siltä katkesi jalka. Poliisi sai tekijät kiinni ja Kuopion Tiehoito vei patsaan säilytykseen.

Varkausyrityksestä epäillään neljää nuorta kajaanilaismiestä.

Lisäksi Iisalmessa sytytettiin tuleen renkaista tehty korkea monumentti Valtatien torni. Epäiltyinä on sama poikajoukkio. Palo sytytettiin kuuden aikoihin aamulla. Iisalmen-ohiajotien reunassa, Sonkajärven liittymässä sijaitseva ympäristötaideteos tuhoutui täysin. Renkaista ei jäänyt mitään jäljelle ja teoksen runko oli kaatunut maahan.

Sekä Ilmestys että Valtatien torni ovat osa valtatie 5:n Maisemagalleriaa. Tornin on luonut taiteilija Riitta Huttunen ja sen tilasi aikoinaan Savo-Karjalan tiepiiri.

Kultainen kauris on kuvanveistäjä Pekka Jylhän käsialaa ja se valmistui vuonna 2000. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu patsas päällystettiin aikanaan galvaanisella kultauksella, mutta patsas vuorattiin uuteen uskoon lehtikullalla kesällä 2008.

– Hätäkeskus on kuulemma ollut kiireinen, kun on tullut soittoja, että patsas on varastettu, nauroi tuolloin Savon Sanomille kultaajamestari Raimo Snellman, joka vastasi patsaan kolme viikkoa kestäneestä kunnostuksesta.

Tällä kertaa ohiajajien valppaus oli sen sijaan enemmän kuin tarpeen.

1990-luvulla syntynyt poikajoukkio oli liikkeellä vaalealla Mercedes-Benz-merkkisellä pakettiautolla. Heitä epäillään törkeästä varkauden yrityksestä. Paloa tutkitaan vahingontekona.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kultaisen kauriin sukupuolesta käytiin vääntö

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.