Kuluttaja haluaa tietää, mistä ruoka on peräisin

Yhä useampi suomalainen haluaa tietää, missä hänen lautaselleen päätyvä ruoka on tuotettu. Sitran johtavan asiantuntijan Jyri Arposen mukaan monet kuluttajat tiedostavat terveytensä ja hyvinvointinsa tarpeet ja siksi haluavat pienten tuottajien puhdasta, luonnonmukaista ruokaa.

- Tämä on ollut aiemmin jonkinlainen trendi, mutta uskon, että tästä tulee pysyvä muutos.

Kuluttaja haluaa yhteyden ruoan tuottajaan ja tietää, mistä esimerkiksi kala kauppaan tulee sekä miten se on pyydetty ja käsitelty.

Arponen sanoo, että myös ruoan valintakriteerit ovat muutoksessa. Yhä harvempi kuluttaja tuijottaa vain tuotteen hintaa. Nyt arvostetaan myös laatua. Lisäksi monet kuluttajat miettivät, miten ruoka vaikuttaa ympäristöön.

Sitran Maamerkit-ohjelma kehittää ja kokeilee esimerkiksi uusia lähiruoan liiketoimintamalleja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.