Kun mies pääsi vankilasta vapaaksi, aina uusi uhkaus ilmi

Keski-Suomen käräjäoikeus on määrännyt pitämään keiteleläisen Jouni Saastamoisen, 38, vangittuna. Saastamoinen tuomittiin kahdessa peräkkäisessä tuomiossa yhteensä kahdeksi vuodeksi ja kolmeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia, vaan niistä on valitettu hovioikeuteen.

Käräjäoikeus tuomitsi Saastamoisen huhtikuussa törkeästä kotirauhan rikkomisesta, pahoinpitelystä, laittomasta uhkauksesta ja pienemmistä rikoksista 1,5 vuodeksi vankeuteen. Sen sijaan oikeus hylkäsi syytteet tapon yrityksistä ja tuhotyöstä. Mies oli ollut paikalla Viitasaarella, kun hänen entisen naisystävänsä talo paloi, mutta oikeuden mukaan palon syystä ei esitetty oikeudessa näyttöä.

Kun tuomio jäi melko lieväksi, oikeus katsoi, ettei Saastamoista voi pitää tuomion valitusprosessin aikana vangittuna.

Saastamoinen laskettiin vapaaksi ja heti kesäkuussa hän tunkeutui moottorisahan kanssa naisen uuteen vuokra-asuntoon, mutta menikin vahingossa viereiseen naapuriasuntoon oven läpi.

Hän myös lähetti naiselle useita tekstiviestejä, joissa muun muassa uhkasi hakkaamisella.

Oikeus katsoi nyt, että Saastamoinen oli syyllistynyt törkeän kotirauhan rikkomiseen, kahteen lähestymiskiellon rikkomiseen, kahteen laittomaan uhkaukseen ja huumausainerikokseen.

Tuomiota määrättiin siksi yhdeksän kuukautta lisää. Koska lähestymiskiellot eivät ole tepsineet ja mies näyttää heti jatkavan rikoksiaan, oikeus määräsi Saastamoisen pysyvän nyt myös vangittuna.

Moottorisaha määrättiin menetetyksi valtiolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keiteleläismies vapautui tuhotyösyytteestä - oikeuden mukaan kukaan ei esittänyt näyttöä palon syystä

Syytteet: Mies tunkeutui kahteen asuntoon kirveen kanssa

Miestä syytetään viidestä tapon yrityksestä - Hovioikeus oli vastikään vapauttanut

Mies poltti naisen rivitaloasunnon