Kunnat luistavat perhesovittelun maksuista

Monet suomalaiset kunnat ovat jättäneet lakisääteisen perheasioiden sovittelun seurakuntien kustannettavaksi. Mikäli erotilanteisiin tarkoitettu sovittelu on sälytetty kirkon perheneuvonnalle, pitäisi kuntien lain mukaan maksaa palvelusta. Maksut laiminlyödään esimerkiksi Kuopiossa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kotimaa verkkosivuillaan.

–Viime budjettikaudella asia oli jo esillä, mutta esitys kaatui kaupungin säästöihin. Asia on nyt noussut uudestaan esille ja kaupunki on suhtautunut siihen positiivisesti, Kuopion perheneuvottelukeskuksen johtaja Irene Venejärvi sanoo.

Kuopion kaupungin lastensuojelupäällikön Marketta Kolarin mukaan tulevan vuoden talousarvioesitykseen on varattu rahaa perheasioiden sovitteluun 20000 euroa.

–Muutamana syksynä sitä on esitetty, mutta sitten on jouduttu sopeuttamaan, sanoo Kolari, joka ei kuitenkaan tahdo vielä spekuloida, mahtuuko talousarvioon esitetty summa vihdoin ensi vuoden lopulliseen talousarvioon, josta päätetään valtuustossa marras-joulukuun taitteessa.

Perheasioiden sovitteluun tullaan perheen omasta aloitteesta ja sovittelun tavoitteena on perheen sisäisten ristiriitojen ratkaisu ja lapsen aseman turvaaminen parisuhteen päättyessä tai avioerotilanteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Hallituspuolueet lähtevät sorvaamaan budjettia "kaikki mulle heti" -asetelmassa – synkät talousennusteet uhkaavat tulevaisuuteen venyviä uudistuksia

Kun Esperi Caren hoivakodin toiminta Kristiinankaupungissa oli keskeytetty ja vanhustenhoitokohu alkanut, valvontaviranomaisista kanneltiin – Apulaisoikeusasiamies ei ryhdy toimenpiteisiin: "Kirjoituksenne ei antanut aihetta"

Poliisi etsii yhä Järvenpään ampujaepäiltyä, sivullisille ei uskota olevan vaaraa

Merihätään Viron aluevesillä joutunut huvivene pääsi Suomen puolelle – rahtialus suojasi tuulelta, yksi evakuoitiin pelastuskopterilla

Postin tietoliikenneongelma ratkaistu, palvelut toimivat taas – osa sanomalehdistä jäi sunnuntaina jakamatta

Mies löytyi kuolleena Joensuussa – poliisi otti kiinni kaksi taposta epäiltyä

Sunnuntain mahtava museosää jatkunee ensi viikolla – hurrikaanin jälkimainingit näkyvät runsaina sateina, luvassa jopa lunta

Huippukokki Jenni Tuominen kokkaa Suomi-ruokaa eurodiplomaateille – EU-edustusto kylpee savussa, kun pihalla valmistuu satoja kiloja savukalaa

Poliisi vaitonainen Järvenpään laukauksista

Sadepulaa ei ole näköpiirissä – Etelä-Suomeen on annettu sunnuntaiksi ukkosvaroituskin

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.