Kunnat luistavat perhesovittelun maksuista

Monet suomalaiset kunnat ovat jättäneet lakisääteisen perheasioiden sovittelun seurakuntien kustannettavaksi. Mikäli erotilanteisiin tarkoitettu sovittelu on sälytetty kirkon perheneuvonnalle, pitäisi kuntien lain mukaan maksaa palvelusta. Maksut laiminlyödään esimerkiksi Kuopiossa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kotimaa verkkosivuillaan.

–Viime budjettikaudella asia oli jo esillä, mutta esitys kaatui kaupungin säästöihin. Asia on nyt noussut uudestaan esille ja kaupunki on suhtautunut siihen positiivisesti, Kuopion perheneuvottelukeskuksen johtaja Irene Venejärvi sanoo.

Kuopion kaupungin lastensuojelupäällikön Marketta Kolarin mukaan tulevan vuoden talousarvioesitykseen on varattu rahaa perheasioiden sovitteluun 20000 euroa.

–Muutamana syksynä sitä on esitetty, mutta sitten on jouduttu sopeuttamaan, sanoo Kolari, joka ei kuitenkaan tahdo vielä spekuloida, mahtuuko talousarvioon esitetty summa vihdoin ensi vuoden lopulliseen talousarvioon, josta päätetään valtuustossa marras-joulukuun taitteessa.

Perheasioiden sovitteluun tullaan perheen omasta aloitteesta ja sovittelun tavoitteena on perheen sisäisten ristiriitojen ratkaisu ja lapsen aseman turvaaminen parisuhteen päättyessä tai avioerotilanteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.