Kunnissa säästettäisiin viimeiseksi vanhustenhoidosta

Suomalaiset säästäisivät viimeiseksi vanhustenhoidosta, jos kuntien menoja olisi pakko ryhtyä leikkaamaan.

Kunnallisalan kehittämissäätiön teettämän haastattelututkimuksen mukaan myös terveyspalveluista ja lasten päivähoidosta pidettäisiin kiinni tiukemmin kuin koulujen ja oppilaitosten määrärahoista tai toimeentulotuesta.

TNS Gallupin tekemässä kyselyssä 70 prosenttia vastaajista hyväksyy kunnallisiin palveluihin ja hallintoon kohdistuvat säästöt, jotta kuntien taloudellinen tilanne paranisi. Tutkimukseen haastateltiin reilua tuhatta suomalaista viime vuoden syyskuun ja lokakuun aikana.

Suuri yleisö on säästöjen tarpeesta samaa mieltä kuin vuotta aikaisemmin. Sen sijaan kuntien luottamushenkilöiden eli valtuutettujen keskuudessa säästöinto on finanssikriisin hellitettyä hiipunut. Samat kysymykset kuin koko kansaan kohdistuneessa mielipidemittauksessa, esitettiin myös kirjallisesti vajaalle 900 kunnanvaltuutetulle.

Kun vuonna 2009 valtuutetuista kaksi kolmasosaa piti säästöjä tarpeellisena, viime syksynä osuus oli laskenut kahdeksan prosenttiyksikköä.

Uusimmat

Kotimaa

Komission puheenjohtaja valitsee tiimiä – "Kaksi komissaariehdokasta on järkevää tässä vaiheessa"

Helsingissä ja Lapissa liki 20 prosenttiyksikön kuilu äänestysaktiivisuudessa – "Se on ihan todella valtava ero"

Metroliikenne Myllypurosta keskustaan toimii jälleen

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen: Suomella mahdollisuudet EU-komission varapuheenjohtajuuteen

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.