Kuntaliitto: Sote-uudistus ajaa pakkoliitoksiin

Kuntaliitto arvostelee voimakkaasti hallituksen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistusta. Etujärjestön mukaan uudistus ajaa osan kunnista taloudellisesti erittäin vaikeaan tilanteeseen ja pakkoliitoksiin.

Kuntaliiton hallitus pitää hallituksen tänään antamaa esitystä puutteellisena ja kiireellä valmisteltuna.

Hallitus on toimillaan kasvattamassa Kuntaliiton mukaan kuntien välisiä eroja ja kriisikuntien määrää, kun arvioidaan sote-uudistuksen lisäksi valtionosuusuudistusta ja valtionosuuksien leikkauksia.

Lääkäriliiton mielestä potilaiden valinnanvapaus kapenee merkittävästi, kun sosiaali- ja terveyspalvelut keskittyvät 19 tuottajalle nykyisen 160 perusterveydenhuollon tuottajan sijaan.

Liiton mukaan potilailta vaaditaan entistä enemmän omaa kykyä ja aktiivisuutta palvelujen hakemisessa, mikä tarkoittaa väliinputoajien määrän kasvua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

EU:n mittavaa henkilöstöurakkaa pyöritetään suomalaisvoimin – johtajan mielestä suomalaisilla on kaksi kompastuskiveä

Koillis-Savossa edelleen sähköttömiä talouksia – Päivö-myrskyn sähkökatkojen korjaukset loppusuoralla

Äänikirjoista haettiin vastapainoa poikkeusajan huolille – koronakeväänä suosittiin rentouttavia teoksia

Anna-Maja Henriksson hakee jatkokautta RKP:n puheenjohtajana

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sää jatkuu epävakaisena: Laaja saderintama pyyhkäisee Suomen yli, helteitä ei luvassa viikonloppuna

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.