Kuntaliitto epäilee terveysrahastoa

Kuntaliitto suhtautuu epäilevästi pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) esittämään ajatukseen terveysrahastomallista. Kuntaliiton sosiaali- ja terveysasioista vastaava johtaja Jussi Merikallio ei usko, että vain rahankeruutapaa muuttamalla voitaisiin ratkaista kuntien terveydenhuollon ongelmat.

- Epärealistinen ajatus. Aika erikoista kuvitella, että rahoituksen muuttaminen muuttaisi ongelmia. Kuntia pitäisi kannustaa voimakkaammin kuntaliitoksiin ja muuhun tiiviimpään yhteistyöhön, Merikallio sanoo.

Hän on kuitenkin tyytyväinen siitä, että kuntien vaikeasta taloustilanteesta ja terveyspalveluiden ongelmista keskustellaan ja niihin etsitään ratkaisua.

Vanhasen mallissa kuntien, valtion ja Kelan terveydenhuoltoon käyttämät rahat pantaisiin yhteen ja siitä kassasta ostettaisiin palvelut kansalaisille. Terveydenhuollon kustannukset tasattaisiin näin valtakunnan tasolla. Vanhanen haluaa tätä uudistusta siksi, että syrjäseutujen ja ikääntyvien asukkaiden kuntien on tulevaisuudessa nykyistäkin vaikeampi tarjota asukkailleen terveyspalveluja.

Uusimmat

Kotimaa

Metroliikenne poikki Myllypurosta keskustaan – Vesi vuosi metroraiteille kampuksen työmaalla

Nuorta miestä ja tyttöä syytetään liikuntarajoitteisen naisen murhasta, tyttö oli epäillyn teon aikaan 15-vuotias

Katainen laittanut hakemuksen vetämään Sitran yliasiamiehen pestiin – ex-pääministeri on palaamassa Suomeen Brysselistä

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

Alkoholilaki uudistui, kulutus kääntyi kymmenen vuoden tauon jälkeen nousuun

Puolustusministeri Niinistölle moitteet oikeuskanslerilta: Valtiosääntöoikeuden asiantuntijoiden nimittely "perustuslakitalebaneiksi" epäasiallista ja henkilöön käyvää

Naantali saa nollan euron setelin – hintaa viisi euroa

EU-vaaleissa vastavoimat ruokkivat toisiaan ja nostivat äänestysintoa, arvioi tutkimusjohtaja

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.