Omien matkalaskujen hyväksymistä ja erittelemättömiä edustuskuluja - Sairaanhoitopiirin luottokorttien käytössä epäselvyyksiä

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin teettämässä selvityksessä ehdotetaan tarkennuksia kuntayhtymän koulutus- ja matkalaskujen sekä edustuskulujen hyväksymisiin.

Selvityksen mukaan edustuskulujen tarjoilulaskuista eivät ole selvinneet kaikki tiedot tilaisuuksista ja niiden osallistujista. Sisäinen tutkinta ei löytänyt tapauksista väärinkäytöksiä, mutta tarkastajat kaipaavat varojen käyttöön läpinäkyvyyttä.

Tarkastajien mukaan matkalaskun käsittelijä on hyväksynyt joissakin tapauksissa omia matkalaskujaan. Raportissa huomautetaan, että hyvään hallintotapaan kuuluu hyväksyttää matkalaskut esimiehellä myös hallinnon ylimmillä tasoilla. Kenenkään ei pitäisi hyväksyttää menoja myöskään omilla alaisillaan.

Raportissa luonnehdintaan edustuskuluihin ja suhdetoimintaan käytettyjä kuluja kohtuullisiksi ja tarpeellisiksi.

Edustamiskulujen väärinkäytökset ovat nousseet Kuopiossa esille, koska Savonia-ammattikorkeakoulun yhtymähallitus antoi kirjallisen varoituksen kuntayhtymän johtajalle Veli-Matti Tolpille. Varoituksen syynä oli virkavelvollisuuksien laiminlyönti. Myös talousjohtaja Olli Helanterä sai huomautuksen.

Hallitus puolestaan erosi valvontatehtävän laiminlyönnin ja menetetyn toimintakyvyn takia.

Lue lisää aiheesta torstain Savon Sanomista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tutkija: Keskiviikko jää Venäjällä historiaan - Presidentti Halosen mukaan Suomessa on syytä "nukkua yön yli"

Taloussanomat: Elisan puhelinmyyjät valehtelivat asiakkaille järjestelmällisesti

Kokkolan kuohuntaa herättäneet siniketut eivät lähde ainakaan tänä viikonloppuna Kiinaan

Valtakunnansovittelijalle poikkeuksellisen kovaa kritiikkiä – työntekijäleiristä väläytellään jo toiveita sovittelijan vaihtamisesta

Presidentti Halonen epäilee Haaviston toimien tutkintaa presidenttipeliksi

IS: Joukko Elisan puhelinmyyjistä kauppasi nopeampia laajakaistoja keksityillä ongelmilla –  "Suomeksi sanottuna myyjä on valehdellut"

Ajokeli on tänään erittäin huono osassa maata – taivaalta tihkuu lunta tai räntää

Elinikään vaikuttavat geenit, ympäristötekijät sekä sattuma

Maahanmuuttovirasto ei tutki turvapaikka-asiaa jatkohakemuksissa yhtä laajasti kuin ensimmäisellä kerralla – syynissä ovat kuitenkin rikokset ja kotimaahan matkustelu

Afganistanilainen Mojtaba Asghari, 21, sai juuri peruskoulun päättötodistuksen ja aikoo hakea Suomen kansalaisuutta – vuonna 2015 tulleista turvapaikanhakijoista yli 9000 voi nyt hakea lupaa jäädä Suomeen pysyvästi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.