Kuolemat aiheuttanut palo syttyi ehkä jo yöllä

Sonkajärvellä kahden naisen hengen vaatinut tulipalo tuhosi rakennusta niin pahoin, että palon syttymisen syyn tutkinta on erittäin vaikeaa.

Palon epäillään saaneen alkunsa jo yöllä tai varhain aamulla Paisualla sijaitsevassa omakotitalossa. Rakennuksen sisällä oli talossa asuva nuori nainen sekä hänen ystävänsä, iisalmelainen nuori nainen. Poliisi ei poikkeuksellisesti osannut kertoa heidän ikiään. He ovat noin 20–30-vuotiaita.

Talon isäntä oli tapahtuma-aikaan muualla.

Palo oli levinnyt puurakenteisessa talossa jo täyden palamisen vaiheeseen, kun naapurin mies huomasi sunnuntaiaamuna tulen kajon, meni paikalle katsomaan ja hälytti apua. Mies ei voimakkaan palon takia päässyt enää talon ovesta sisälle auttamaan sisälle jääneitä ihmisiä.

Talo oli täynnä savua ja palo levisi kattorakenteissa, kun palokunnat sammuttivat paloa ja pääsivät etenemään sisälle rakennukseen. Ensimmäinen uhri löytyi noin 15–20 minuutissa ja toinen vähän myöhemmin samasta huoneesta. Heidän auttamisekseen ei ollut enää mitään tehtävissä.

Jos savuun jää esimerkiksi nukkuessaan, savu tainnuttaa nopeasti ja tappaa jopa minuuteissa.

Paloa ei päässyt leviämään pihapiirin muihin rakennuksiin kuten konehalliin ja varastoihin. Palon sammutus- ja jälkiraivaustyöt kestivät kellon ympäri eli sunnuntai-iltaan.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan paloon ei epäillä liittyvän rikosta, vaan poliisi tutkii tapausta normaalina palon syyn ja kuoleman syiden tutkintana. Poliisin tekniset tutkijat tutkivat palopaikkaa maanantaina, mutta palopaikka on pahoin vaurioitunut.

Esimerkiksi palonäytteiden tutkimukset voivat kestää viikkoja tai jopa kuukausia.

Pohjois-Savossa on tänä vuonna kuollut tulipaloissa nyt neljä ihmistä. Aiemmat tapaukset sattuivat Kiuruvedellä ja Siilinjärvellä.

Henkistä tukea tarjolla Sonkajärven tulipaloturmasta järkyttyneille

Kaksi naista kuoli tulipalossa Sonkajärvellä

Uusimmat

Kotimaa

Kittilän kunnanvaltuusto jätti kaikki nimitykset odottamaan oikeuden päätöksiä

Viikon puolivälissä viilenee – Keski-Euroopan helteet eivät yllä Suomeen

Lähes 7  000 suomalaista elää avioliitossa tai rekisteröidyssä parisuhteessa samaa sukupuolta olevan kanssa – "virallisia" sateenkaarilapsiperheitä vain 785

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Ministerit täydensivät tietoja omistuksistaan ja veloistaan: Rinne ilmoitti omistavansa sadantuhannen euron moottoripurren puolisonsa kanssa

Supo: Isis-leiriltä palaavat naiset todennäköisesti lisäävät terrorismin uhkaa Suomessa

Tutut ruokabrändit ovat erilaisia ympäri Eurooppaa – Fantassa tuhdisti enemmän sokeria, sipseissä rasvaa

Tuoreelta aviomieheltä epäillään huijatun yli 100  000 euroa –  vaimolle vaaditaan vankeutta, myös kolme muuta syytteessä

"Seksuaalista itsemääräämisoikeutta olisi pitänyt vahvistaa jo aiemmin" – Professorin mukaan hallituksen lupaama seksuaalirikoslain kokonaisuudistus on kiireellisimpiä muutostarpeita rikoslaissa

Mies murtautui taloon, vei viinat ja teki kakan lattialle Huittisissa

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.