Kuollut "Friidu"-huuhkaja palautettiin eläinhoitolaan

Helsingin keskustassa asunut huuhkajanpoikanen kuoli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Helsingissä. Rengastettu poikanen tuotiin Helsingin yliopiston luonnontieteelliseen keskusmuseoon tänään. Museon tiedottaja Laura Hiisivuori arvioi STT:lle, että poikanen on kuollut todennäköisesti törmättyään johonkin.

Helsingin Sanomien mukaan ohikulkijat löysivät huuhkajan keskustassa sijaitsevalta Aleksanterinkadulta sunnuntain vastaisena yönä kahden aikaan. Silminnäkijän mukaan kaksi miestä otti eläimen mukaansa ennen pelastuslaitoksen paikalle saapumista.

Miehet eivät ilmeisesti kuljettaneet huuhkajaa pitkälle, sillä poliisipartio löysi huuhkajan keskustassa sijaitsevasta vanhasta kirkkopuistosta viime yönä.

Poliisit veivät huuhkajan Viikin pieneläinklinikalle, josta se toimitettiin Luonnontieteelliseen keskusmuseoon. Hiisivuoren mukaan kyseessä on todennäköisesti poikastrion ainoa naaras, joka sai Helsingin Sanomien nimikilpailussa nimen "Friidu".

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Karjalan lennoston sotilasvalatilaisuus järjestetään tänään ilman yleisöä – seuraa tilaisuutta suorana kello 14 alkaen

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

Ari Helmisen uutisanalyysi: Korona latistaa SDP:n, keskustan ja kokoomuksen kokousten tunnelman – ja hillitsee pitkien puukkojen yötä

Kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain – poliisi kaipaa tietoja yhteensä yli 400 kadonneesta

Suolistosyövät yleistyvät – nuorimmat sairastuneet ovat alle nelikymppisiä

Piispa näkee yhteisiä päätöksiä uhmaavassa papissa anarkian vaaran – kirkossa mielipiteet avioliitosta ovat edelleen kaukana toisistaan

STM on tehnyt arviolta 100 miljoonan euron esityksen suojavarusteiden hankinnasta Huoltovarmuuskeskukselle

Poliisi taltutti asemiehen poliisikoiralla Iisalmessa

Ammattikuskit, ydinvoimaloiden huoltajat ja vakavasti sairaat – itärajalta pääsee edelleen painavista syistä läpi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.