Kuollut nainen nostettiin järvestä lähellä Jyväskylän keskustaa, puukotuksesta hengenvaarallisia vammoja Lahdessa – poliisitehtäviä kertynyt runsaasti

Jyväskylässä on löydetty kuollut nainen Jyväsjärvestä, kertoo poliisi. Vainaja nostettiin maalle lähellä Jyväskylän keskustaa Lutakon vierasvenesatamassa.

Poliisin mukaan vainaja on täysi-ikäinen nainen.

Poliisin jatkaa kuoleman selvittämistä kuolemansyyn tutkintana. Tässä vaiheessa naisen kuolemaan ei epäillä liittyvän rikosta.

Kärsämäellä Pohjois-Pohjanmaalla kadoksissa ollut mies löydettiin juhannuspäivänä kuolleena, poliisi kertoo. Vuonna 1954 syntynyt mies löydettiin kuolleena jonkin matkan päästä kotoaan.

Poliisi ei epäile kuolemaan liittyvän rikosta. Tapauksen tutkinta jatkuu kuolemansyyntutkintana.

Viimeiset havainnot miehestä olivat eiliseltä. Hän poistui kotoaan iltapäivällä neljän ja viiden välillä.

Kärsämäellä kateissa ollut löytyi kuolleena

Juhannusaattona vesillä sattui kaksi kuolemantapausta ja yksi liikenteessä. Pöytyällä Varsinais-Suomessa 67-vuotias mies hukkui lampeen, poliisi kertoi. Petäjävedellä Keski-Suomessa kuoli uimassa ollut, vuonna 1952 syntynyt nainen.

Reisjärvellä Pohjois-Pohjanmaalla puolestaan tapahtui kuolonkolari puolenyön jälkeen. Vuonna 1995 syntynyt mies suistui tieltä Sievintiellä, ja kuoli tapahtumapaikalle.

Poliisi epäilee, että alkoholilla oli osuutta onnettomuudessa, mutta tapauksen selvittäminen on kesken.

Lisäksi Lahdessa mies sai hengenvaarallisia vammoja juhannusaattona tapahtuneessa puukotuksessa. Poliisin mukaan puukotus tapahtui Metsäpellon kaupunginosassa perjantaina hieman puolenpäivän jälkeen. Rikoskomisario Jari Kiiskisen mukaan sekä uhri että epäilty tekijä ovat päijäthämäläisiä, 1960-luvun alussa syntyneitä miehiä.

Kiiskinen kertoo, että puukotus tapahtui yksityisellä piha-alueella, jossa oli tapahtumahetkellä myös muita ihmisiä.

Puukotuksen uhri kuljetettiin sairaalaan. Puukotuksesta epäilty mies otettiin kiinni tekopaikalta.

Poliisi tutkii tapahtumaa tapon yrityksenä.

–  Epäiltyä esitetään maanantaina vangittavaksi käräjäoikeudelle. Asiasta tiedotetaan lisää, kun käräjäoikeus on tehnyt ratkaisun, Kiiskinen sanoo.

Paljon rattijuopumustapauksia ja pahoinpitelyitä

Poliisin johtokeskuksista ympäri Suomen kerrotaan, että poliisilla oli runsaasti tehtäviä juhannusaattona ja yöllä. Poliisit hoitivat juhannusaaton ja yön aikana paljon rattijuopumustapauksia ja pahoinpitelyitä. Sisä-Suomen poliisilaitos kertoo, että aattoillan aikana alueella oli runsas 20 rattijuopumustehtävää ja saman verran häiriökäyttäytymistehtäviä.

Pahoinpitelyt jatkuivat yöttömän yön aikana.

–  Varsinkin häiriökäyttäytymiset lisääntyivät vuorokauden vaihtumisen jälkeen ja yleisellä paikalla tapahtuneita pahoinpitelyitä oli varsin runsaasti, Sisä-Suomen poliisin tiedotteessa kerrotaan.

Esimerkiksi Itä-Suomen poliisilla oli juhannusaaton aikana lähes 500 tehtävää. Hämeen poliisille tehtäviä kertyi vuorokaudessa juhannusaaton aamusta alkaen vajaa 400.

Ainakin Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa sytytettiin metsäpalovaroituksesta huolimatta kokkoja, ja rikosilmoituksia kokonpoltoista kirjattiin nimikkeellä pelastusrikkomus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.