Kuopio tarjoaa järvizumbaa Vänärillä ja tiukkaa asiaa musiikkikeskuksella

Kuopio isännöi Maailman terveysjärjestön WHO:n Terve kaupunki-verkoston konferenssia 24.–26. kesäkuuta. Kaupunkiin odotetaan tuolloin 300–350 osallistujaa lähes sadasta Euroopan Terve kaupunki -verkoston jäsenkaupungista.

Konferenssin pääteemana on terveiden kaupunkien poliittiset valinnat ja käytännöt, jotka edistävät kansalaisten hyvinvointia.

Tieteellinen ohjelma keskittyy Kuopion musiikkikeskukselle ja kahdeksaan vierailukohteeseen, joissa osallistujat pääsevät tutustumaan kuopiolaiseen osaamiseen. Vierailukohteiksi on nostettu muun muassa Pelastusopiston harjoitusalue, Kuopion tiedepuisto, Terve Kuopio -kioski, Saaristokatu ja matkustajasataman alue, Puijo, terveyden ja kulttuurin yhdistäminen, ikäystävällinen Mäntykampus ja KYSin uusi Kaarisairaala.

Konferenssivieraille järjestetään iltaohjelmaa Kuopion kaupunginteatterissa ja tarjotaan maisemia Puijon tornissa sekä juhlaillallinen hotelli Scandicissa.

Osallistujille sekä heidän puolisoilleen ja lapsilleen on räätälöity myös oheisohjelmaa, joissa esitellään Kuopion luontoa ja kulttuuria. He saavat muun muassa osallistua Väinölänniemellä järvizumbaan, biitsifutikseen ja pehmomiekkailuun.

WHO:n Healthy Cities -verkoston jäsenkaupunkeja Suomesta ovat vain Kuopio ja Turku. Healthy Cities -verkosto tähtää ihmisten fyysisen, psyykkisen sekä ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen verkostokaupungeissa. Kuopio on ollut mukana verkostossa vuodesta 2005.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.