Oravakuiskaajan kuvat ihastuttavat – "Olisi siistiä, kun saisi kesytettyä itse linnun"

Kuopiolaisen Juuso Hämäläisen, 20, kädeltä pähkinöitä syövät oravat ja linnut ovat hurmanneet tuhansia netinkäyttäjiä Instagram-kuvapalvelussa.

Hämäläinen pääsee kuvissaan tavallista lähemmäksi eläimiä houkuttelemalla niitä ruoalla. Tapaa kutsutaan orava- ja lintukuiskaamiseksi.

Valokuvausta jo vuosien ajan harrastanut Hämäläinen kokeili tekniikkaa ensimmäisen kerran noin vuosi törmättyään siihen netissä. Kohteeksi valikoitui kotipihan lähistöllä asusteleva orava.

– Olin kuvannut pihan pikkueläimiä aikaisemmin pitkällä zoomilla. Sitten aloin viedä ruokaa päivittäin samaan paikkaan. Parin viikon jälkeen orava oli kesyyntynyt niin, että tuli syömään kädeltäni.

Oravien lisäksi Hämäläinen on kuvannut kädeltään syöviä lintuja. Niitä hän ei kuitenkaan ole kesyttänyt itse.

– Olisi siistiä, kun saisi kesytettyä itse linnun. En tiedä onko Kuopiossa missään riittävän kesyjä lintuja, että ne tulisivat syömään kädestä. Tampereen Arboretumin puistoalue ja Helsingin Seurasaari ovat hyviä paikkoja tähän touhuun. Molemmat ovat tosi lähellä kaupunkia ja sellaisia paikkoja, joissa käy paljon ihmisiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Yle: Puolustusministeri Kaikkonen selvityttää, voisiko puolustushallinnon työtehtäviä hajauttaa nykyistä enemmän ympäri Suomea – koskee 13  000:ta työpaikkaa

Kaupunginvaltuusto saa pohdittavakseen aloitteen Havis Amandan siirrosta

Olisiko nyt aika uudistaa EU:n perussopimusta? – Suomalaisasiantuntija ei usko saksalaismepin ehdotuksen saavan laajempaa kannatusta

Budjettikomissaarin vetoomus ei yllättänyt pääministeri Antti Rinnettä – kritiikki on ollut kovaa, mutta Rinne näkee polkuja ratkaisuun

Postilakon osapuolet valmiita pitkään tapaamiseen tänään – näin lakot ja tukitoimet uhkaavat laajeta lähiviikkoina

Seurantatutkimus selvittää, miten pikkukeskosena syntyneet voivat aikuisina

Poliisi: Espoossa räjäytettiin yöllä pullopommeja, räjähtämättömiä pulloja löytyi alueelta aamupäivällä

Hävittäjiä testataan talvioloissa tammikuussa – "Enää ei kysytä 64:ää konetta vaan mitä valmistajat pystyvät tarjoamaan 10 miljardilla eurolla"

Parisuhde vähentää tutkimuksen mukaan alkoholin riskikäyttöä, jos geenit altistavat juomaan

AKT laajentaa yhä tukitoimiaan Postin työkiistassa – postilakon sovittelu jatkuu tänään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.