Kuopiolaisiakin kävi epäiltyjen tanssinopettajien tunnilla

Poliisi epäilee vakavista seksirikoksista kolmea miestä, joiden tanssitunneilla on käynyt tanssin harrastajia myös Kuopion seudulta.

Osa miehistä piti zumba- ja salsatunteja tuntiopettajina Tampereella eri tanssiseuroille ja nimekkäillekin liikuntakeskuksille. Lisäksi miehet työskentelivät vakituisesti yhdellä tamperelaisella tanssikoululla, joka on järjestänyt viikkotuntien lisäksi niin kutsuttuja tiiviskursseja eli lyhyitä opetussessioita.

Miesten tunneilla on viime vuosina käynyt Pirkanmaalla myös useita kuopiolaisia tanssinharrastajia esimerkiksi viikonloppukursseilla tai loma-aikoina järjestetyillä tiiviskursseilla.

Useita alaikäisiä uhreja

Poliisi epäilee kolmen eteläamerikkalaisen miehen käyttäneet etenkin alaikäisiä tyttöjä hyväkseen.

Poliisi epäilee miehiä jopa kuudesta raiskauksesta, kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, kahdesta pahoinpitelystä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta.

Kaksi miehistä on edelleen tutkintavankeudessa. Savon Sanomien tietojen mukaan epäillyt miehet ovat Venetsuelasta ja mahdollisesti myös sen naapurimaista.

Osa heistä on tanssin opettamisen lisäksi toiminut Suomessa hierojana.

Poliisin mukaan on todennäköistä, että miesten uhreja löytyy vielä lisää. Poliisi on tutkinut tapauksia nyt muutamia viikkoja, ja ilmi on tullut seksuaalirikosepäilyjä aina vuodelta 2009 asti.

Poliisi: Meillä on ammattitaitoa herkkäänkin asiaan

Poliisi pyytää nyt, että kaikki, jotka kokevat joutuneensa seksuaalirikoksen kohteeksi zumba- tai muiden tanssituntien vetäjien vuoksi Pirkanmaalla, ottaisivat yhteyttä poliisiin.

Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan asiaa tutkivat nyt lapsiin kohdistuneiden rikosten ja seksuaalirikosten tutkintaan perehtyneet poliisit. Kinnusen mukaan jos asiakas haluaa, yhteydenotto voidaan ohjata tutkinnassa mukana oleville naispoliiseille, jos asiasta kertominen on niin helpompaa.

Poliisi lupaa, että tekovyyhti tutkitaan nyt perusteellisesti.

Asian vuoksi voi ottaa yhteyttä ympäri vuorokauden sähköpostilla pitkakestoinen.pirkanmaa@poliisi.fi tai virka-aikana numeroon 050 3137391 tai 050 399 8181.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.