Kuopiolaispoika ampui autoa sattumanvaraisesti

Saaristokaupungissa myöhään perjantai-iltana haulikon kanssa liikkunut kuopiolaispoika ampui poliisin tietojen mukaan ainakin yhtä autoa kohti. Kohteen nuori valitsi sattumanvaraisesti. Autoa ajoi kuopiolainen kolmekymppinen mies.

- Hän ampui kohti vastaantulevaa autoa. Motiivi on kuitenkin vielä epäselvä, rikoskomisario Heikki Mansikka-Aho Pohjois-Savon poliisista kertoo.

Auto on nyt poliisin hallussa ja poliisi jatkaa tapahtumapaikan tutkintaa myös Saaristokaupungissa.

Poliisi on jututtanut poikaa alustavasti ja nuori on ollut yhteistyöhaluinen. Mansikka-ahon mukaan poika ei ole poliisin tuttu entuudestaan.

Poliisi sai perjantaina kello 21.25 ilmoituksen, että Lehtoniemen S-marketin läheltä oli kuultu laukauksia. Pian tuli ilmoitus, että paikalla oli ammuttu autoa haulikolla. Noin 20 minuuttia myöhemmin poliisi otti kiinni 14-vuotiaan kuopiolaisen pojan vajaan kilometrin päästä S-marketista kaupunkiin päin. Pojalla oli hallussaan ladattu haulikko.

Kiinni otettaessa poika oli voimakkaasti päihtynyt, ja hänellä oli päällään metsästystyyppinen luotiliivi.

Poliisin tietoon ei ole vielä tullut henkilövahinkoja.

Tapahtuma herätti pelkoa Keilankannassa sijaitsevassa yökahvilassa, mutta poliisin mukaan kahvilan asiakkaille ei aiheutunut vaaratilanteita. Poliisilla ei ole vielä tarkkaa tietoa siitä, paljonko kahvilassa oli ammuskelun aikaan asiakkaita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

14-vuotias riehui haulikon kanssa Kuopiossa